"Сами ставим мины. Сами взрываемся": Окупанти злетіли у повітря разом із новеньким ЗРК С-350 "Витязь" (відео)

Російські загарбники у Луганській області у лютому підірвалися на власних мінах. Окупанти прямували на новенькому 50П6Е ЗРК С-350 "Витязь". Про це повідомив Telegram-канал "Досье Шпиона", який також показав відповідне відео. Інцидент трапився 6 лютого 2024 року, інформують Патріоти України.

"Самі ставимо міни. Самі вибухаємо. На відео – наслідки підриву на міні пускової установки ЗРК С-350 "Витязь". Комплекс належить одному з підрозділів ВДВ РФ. На щастя для екіпажу ракети ПУ не здетонували", – розповіли на каналі "співробітника однієї із спеціальних служб".

Зазначається, що остраждалих, на жаль, немає. Проте "сильно постраждала ходова частина". Підірвана ЗРК досі стоїть на тому самому місці – тепер "її бояться евакуювати через велику кількість мін".

Про що мова

"С-350 "Витязь" – дуже рідкісний звір. Прийнятий на озброєння у 2020 році. Обчислюється одиницями", – вважають в "Досье Шпиона".

Це російський зенітний ракетний комплекс середньої дальності нового покоління, розроблений концерном "Алмаз-Антей". Комплекс призначений для боротьби як з аеродинамічними, так і балістичними цілями. Одна пускова установка комплексу озброєна 12 зенітними ракетами.

Планується, що "Витязь" замінить С-300ПС та Бук-М1-2. Перший ЗРС С-350 "Витязь" надійшов до складу ВКС РФ у лютому 2020 року. За даними 2020 року в Росії було лише шість таких машин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...