СБУ вдарила дронами одразу по двох російських НПЗ, які дають паливо для військ, - ЗМІ

Безпілотники Служби безпеки України вдарили по двох нафтопереробних заводах у Краснодарському краї РФ — Ільському та Афіпському — у ніч проти п’ятниці, 9 лютого. Про це NV повідомили обізнані джерела, передають Патріоти України.

За словами співрозмовників, унаслідок атаки на Ільський НПЗ розпочалася велика пожежа, було уражено установку первинної переробки потужністю 3,6 мільйона тонн на рік. «Без неї ворог не зможе виробляти дизпаливо для військових потреб. Ціна такої установки — $50 мільйонів», — сказало одне з джерел.

Наслідки удару по Афіпському НПЗ уточнюють.

Обидва об'єкти розташовані на відстані близько 20 км один від одного. Як пишуть місцеві пабліки, росіяни змушені були підіймати в небо літаки, але це не допомогло захистити нафтопереробні заводи.

«Такі заводи — цілком законні цілі. Вони не лише працюють на оборонку і забезпечують паливом російські війська, але є важливими для економіки РФ. Бо Росія — це Голіаф, який стоїть на нафтових ногах. Ми системно їх підрізаємо. І продовжимо робити це надалі, допоки Голіаф не впаде», — сказало NV проінформоване джерело.

У жовтні 2023 року СБУ вже вдалося атакувала дронами Афіпський НПЗ, на якому виготовляли мільйони тонн авіаційного пального для російських літаків.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...