"Ще не вийшли зі стану умиротворення": У ЄС ще не всі усвідомлюють, яку загрозу несе російський режим, - експерт

Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив засновник благодійного фонду "Закриємо небо України", генерал-лейтенант Ігор Романенко, передають Патріоти України.

"Ризики існують, на жаль. І найближчі країни до Російської Федерації це розуміють краще за інших. І, загалом, робляться дії. Однак Європа звикла жити сито та спокійно, ставитися до таких подій пацифістськи. І вихід із цієї ситуації відбувається не так швидко, як нам хотілося б", - зазначив Романенко.

Він нагадав, що раніше країни Євросоюзу обіцяли надати Україні 1 мільйон снарядів, але до кінця поточного року передали лише 300 тисяч з цієї кількості.

"Були зроблені висновки про те, що треба підвищувати безпеку, розвивати потенціал військово-промислового комплексу. Але порівняйте цифри: 1 млн і 300 тис., тобто втричі менше. А чому це сталося? Тому що гроші, які виділялися на це, зосередили лише на підприємствах у Європі. Для того, щоб самим мати доходи від цих дій на війні. А можливості розмістити у світі ці виробництва та виконати своєчасне замовлення були. Ось і приклад, який каже, наскільки вони є активними", — сказав експерт.

Разом з тим Романенко заявив, що є і є позитивні зміни, однак це відбувається досить повільно. "Європа ще не вийшла зі стану доброти та умиротворення стосовно країни-агресора та Путіна як її керівника. І тут до кінця року дуже хотілося б побажати рішуче переосмислити цю ситуацію і стати більш дієвими позиціями, пов'язаними з розвитком безпеки як своїх держав, так і підтримки України", — резюмував військовий експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 8 вересня. Різдво Пресвятої Богородиці. Що потрібно зробити жінкам на Другу Пречисту

неділя, 8 вересень 2024, 7:05

8 вересня за новим церковним календарем (21 вересня за старим) Церква вшановує одне з 12 найважливіших свят після Великодня: Різдво Пресвятої Богородиці. Також сьогодні день пам'яті ікони Софії - Премудрості Божої (Київської) та Почаївської ікони Божої...

Різдво Пресвятої Богородиці: Ця сильна молитва прочитана з чистою душею допоможе здійснити найзаповітніші бажання

неділя, 8 вересень 2024, 5:00

Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...