Що показав прецедент сержанта Маркуса, - полковник ЗСУ Світан

"У радянській армії, у якій я служив, був зворотний зв’язок такий — були замполіти. Ось замполіт працював з усім особовим складом, і так здійснювався зворотний зв’язок до командира. Замполіт свого часу міг рухатися на самий верх по політичній лінії. Комуністична партія це питання вирішувала", - пише військовий експерт та полковник ЗСУ у запасі Роман Світан у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Після того, як відсікли механізм замполітів, потрібно було обов’язково встигнути відбудувати зворотний зв’язок. Без зворотного зв’язку правильне управління системою неможливе. Тому, що вона врознос піде або врешті-решт закостеніє, як от російська армія. У них великі проблеми з керованістю в цьому сенсі.

Тому обов’язково потрібен був зворотний зв’язок. Потрібні були люди, які могли б, спілкуючись із рядовим складом, знімати проблему, на себе її брати і вирішувати з командуванням верхнього рівня.

Так ось якраз сержантський склад і лінія сержантська — ось якраз цей зворотний зв’язок. Сержанти мають бачити ті проблеми внизу і подавати їх навіть через голову командирів. Це обов’язок сержантів як даної гілки командного складу, а не якесь порушення субординації.

Тому Валерій Маркус навіть був зобов’язаний, якщо є якесь питання, подати його нагору і якось розкласти. Єдине, що мені, припустімо, не подобається, це те, що все виходить в інформаційну площину. Ось цього, можливо, і не треба робити, а шукати моменти налаштування системи без виходу в зовнішню площину. Це дуже теж важливо тому, що тоді виходить це — не зворотний зв’язок, а спроба маніпулювати моментами. Ну, швидше за все, не всі сержанти це розуміють для себе і хапаються за якісь моменти, які, як їм здається, можна дуже швидко питання вирішувати. Ні. Це система управління армією. Її налаштовували у нас кілька років всього лише. У бойовій обстановці другий рік тільки. Тому цю систему досі відбудовують. Але вона є. Її потрібно однозначно вітати, і ось те, що ми зараз побачили, — саме так вона і працює.

Майстер-сержант і сержантський склад знімає проблему внизу, беруть її на себе і її вирішують. Вони повинні її вирішити. Річ у тім, що якщо вони цю проблему не вирішують, то тоді вони втрачають свій авторитет серед рядового складу і сержантського складу. І тут важливо командирам, до яких звертається сержантський склад, такого рівня вирішувати цю проблему. І от, найімовірніше, швидко вона не вирішилася.

Єдине, що точно неправильно — це вихід в інформаційну площину. Але, знову ж таки, у нас молода армія врешті-решт. Ми хоч і 10 років воюємо, але ось ці системи управління, які ми зараз собі впроваджуємо, вони іноді дають і такі ось хвилі. Нічого страшного, вона все вляжеться, і питання це вирішиться".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Вона просто з іншого світу": Клопотенко зізнався, кого з відомих людей не пустив би до свого ресторану

неділя, 1 вересень 2024, 14:54

Ресторатор, шеф-кухар і дослідник української кухні Євген Клопотенко на шоу NABARI відповів, чи є в нього «чорний список» із людей, яким би відмовили в обслуговуванні в його ресторанах, передають Патріоти України. «Чорного списку немає. У принципі ті, ...

ЗСУ вже варто вийти з Курської області "з гордо піднятою головою" - військовий експерт

неділя, 1 вересень 2024, 14:28

Військовий експерт Іван Ступак в ефірі Radio NV розповів, чи є сенс в тому, щоб ЗСУ продовжували Курську операцію на території Росії, передають Патріоти України. «Ми б хотіли [приємний] сюрприз бачити. Все виглядає так, що начебто зараз росіяни пройдут...