Що значить "трішки" посунули Коломойського: "Укрнафта" за рік збільшила прибуток у 65 разів!

За 9 місяців 2018 року Укрнафта тільки податків сплатипа на 11,6 млрд. Виникає питанням, скільки ж коштів було виведено на сторону за час керівництва компанією людьми олігарха, в котрій Коломойський став мінорітарієм за прем'єрства Юлії Тимошенко

ПАТ Укрнафта за підсумками 2018 року одержала 6 628 млн грн чистого прибутку, тоді як за 2017 рік – 101,7 млн грн. Про це йдеться в повідомленні про проведення зборів акціонерів, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ліга.Бізнес.

Компанія планує направити на виплату дивідендів акціонерам 50% чистого прибутку, а 50% – на розвиток.

До 6 травня 2019 року становитимуть список осіб, які мають право на отримання дивідендів. І з 6 травня по 25 жовтня їм виплатять встановлену частину прибутку.

Виплата дивідендів основному акціонерові — НАК Нафтогаз України, якому належить 50% + 1 акція — запланована до 1 липня 2019 року. Раніше повідомлялося, що за 9 місяців 2018 року Укрнафта сплатила майже 11,6 млрд грн податків, в тому числі, 1,1 млрд грн в рахунок погашення простроченого податкового боргу.

У 2015-му тодішній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що через цю акціонерну угоду, яку з "Укрнафтою" підписав уряд Юлії Тимошенко, держава втратила право пропонувати кандидатуру голови правління "Укрнафти". У іншому випадку Коломойський отримував право подавати позов у лондонський суд, а сума цього позову може становити 5 мільярдів доларів. Однак прийняті Радою у 2015 році зміни у закон про акціонерні товариства перекрили дію цією угоди.

У свою чергу блогер Сергій Іванов опублікував документ, яким підтверджує, що ВАТ "Укрнафта" опинилась під контролем Ігоря Коломойського у 2010-му році завдяки Юлії Тимошенко.

"Саме цей юридичний факт запустив механізм всіх наступних подій - маніпуляцій, розкрадань, взаємних звинувачень і наближення політичного колапсу, який, схоже, набув характеру неминучості. Все, що відбувається зараз - це відлуння дій, здійснених українським урядом 5 років тому", - наголосив блогер.

Для ПУ Лесь Лісовик

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...