Шендерович пояснив, навіщо Путіну потрібен Київ (відео)

Шендерович переконаний, що саме Україна остаточно знищить Російську імперію.

Розв'язана Путіним війна проти України повністю поховає Російську імперію, питання тільки в ціні, яку доведеться заплатити Україні. Стратегічна поразка Путіна вже очевидна, заявив російський письменник-сатирик, публіцист і телеведучий Віктор Шендерович. Про це він сказав у інтерв'ю Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

Він підкреслив, що ціну за поразку агресора змушена платити саме Україна"За прискорення загибелі Російської імперії в якомусь сенсі повчально і передбачувано платить Україна. Адже саме з України все починалося, з Києва - матері міст руських", - сказав Шендерович. За його словами, "імперія" може існувати без багатьох країн, які раніше входили в Радянський Союз, але не без України.

"Імперія не може існувати без підпорядкованої України. Імперія може існувати без Балтії, навіть без Кавказу, без Середньої Азії... Без країн соцтабору може бути імперія. Але без України, без Києва немає імперії. Тому такий гострий біль у Путіна саме у зв'язку з Україною. Саме Майдан - такий гострий політичний біль", - сказав письменник.

Він переконаний, що Україна трагічно і драматично виявилася останньою краплею, на якій гине Російська імперія."На жаль, вона гине разом з самою Росією і поки не видно, щоб шляхи Російської імперії та Росії розійшлися, що було б дуже бажано для росіян, для людей, що ідентифікують себе з російською культурою", - сказав Шендерович, додавши, що Захід "цілком консолідовано" дає Російській імперії загинути.

"А те, що за це платить Україна життями своїми і руйнуваннями, - це з точки зору Заходу можна назвати цинізмом, можна назвати прагматизмом. Ви ж розумієте, що це все гра в слова. Для Заходу це все, безумовно, прагматично. Він платить грошима, а воює Україна", - вважає публіцист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...