Шойгу поїхав до КНДР просити зброю для війни проти України: Експерт дав прогноз, що можуть дати корейці

Делегація Міноборони РФ на чолі з міністром Сергієм Шойгу вирушила до Північної Кореї зовсім не для святкування корейського "Дня перемоги", а щоб домовитися про постачання боєприпасів для російської армії. Таку думку висловив український воєнний оглядач Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Даний візит лише підтверджує, що РОВ критично не вистачає боєприпасів, а за рахунок своїх ресурсів вона цю проблему не може вирішувати своєчасно і в повному обсязі. Тому, залучення третьої сторони для неї є архіважливим завданням. І КНДР здається цілком доречним кандидатом", - пише він.

Коваленко зазначає, що Північна Корея має досить широку номенклатуру техніки і боєприпасів, що підходять російській армії. Зокрема корейці мають у своєму розпорядженні танки Т-62 в місцевому варіанті Чхонма-хо, стволи калібру 115 мм і 125 мм, велику лінійку ствольної артилерії калібрів 152-мм і 122-мм, РЗСО 122 мм, міномети калібрів 120-мм, 82-мм тощо.

Коваленко зазначає, що в разі, якщо КНДР погодиться допомогти Росії зброєю, проблема буде не в її дефіциті, а в логістиці.

"Єдиним залізничним сполученням між КНДР і Росією є міст "Дружба", тобто – всього лише одна логістична артерія. КНДР переживає техногенний колапс. Транспортна галузь не зможе забезпечувати потік курсуючих 24/7 ешелонів з БК. Крім того, у КНДР навіть немає необхідної кількості ешелонів", – констатує він.

Коваленко вважає, що з урахуванням такого величезного плеча постачання (більше 10 тисяч кілометрів) і чисто технічних проблем з корейською залізницею можливі поставки корейських снарядів критично не вплинуть на ситуацію в зоні бойових дій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

субота, 28 вересень 2024, 18:15

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. З його слів, в разі з...

"Єдина правильна відповідь - "все добре": Ольга Фреймут розлютила українців черговим уроком "хороших манер" (відео)

субота, 28 вересень 2024, 16:30

Ольга Фреймут, яка після початку великої війни виїхала до Великої Британії, відновила свою рубрику з порадами з етикету, які нерідко ставали предметом жартів і пародій. Телеведуча запустила марафон сучасних манер, який має власну сторінку в Instagram, ...