"Слуги" рятують репутацію за рахунок власних громадян: У Зеленського готові позичити Молдові мільярд кубометрів газу, в обмін на закриття справи щодо викрадення Чауса, - ЗМІ

Це при тому, що Україні самій загрожує енергетичний колапс під час опалювального сезону. Розкидатися в таких обставинах газом - дуже ризиковано.

Україна може залишитись "голою" щодо енергобезпеки цієї зими

У п’ятницю, 22 жовтня, на засіданні РНБО прийняла рішення допомогти газом Молдові через енергетичну кризу в цій країні, викликану шантажем з боку “Газпрому”. Видання “Цензор.НЕТ” пише, що Україна виділить Молдові 1 мільярд кубометрів газу. Зазначається, що умови надання та строки повернення газу Україні наразі є невідомими, зазначають Патріоти України.

Цю інформацію частково підтвердив народний депутат з фракції “Слуга народу” Андрій Герус: “Виявляється, запас міцності дозволяє нам допомогти сусідам певним обсягом газу. Не за гроші. Позичити на час”.

Цензор.НЕТ також пише, що надання Молдові газу в борг є частиною угоди. Внаслідок цього Генеральна прокуратура Молдови має закрити справу про викрадення з території цієї країни українського судді-втікача Чауса.

Нагадаємо, уряд Молдови оголосив надзвичайний стан в енергетичній сфері у зв’язку з дефіцитом газу, що виник після закінчення терміну газового контракту з “Газпромом”, який продовжити поки не вдалося.

Зазначалося, що влада Молдови розглядала альтернативні варіанти імпорту природного газу з використанням міжмережевих з’єднань з Україною та Румунією.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Ой, мама, я домой хочу!": Росію накрив руйнівний ураган з градом (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 21:01

Після масштабних повеней до Росії прийшли урагани - негода розгулялася в Татарстані, є руйнування. Про це повідомляє низка інформ-ресурсів, передають Патріоти України. "Ураган у Татарстані, зараз він рухається на Казань. Влада закликає мешканців сидіти...

"Росіяни намагаються зайти на наші позиції": Офіцер ЗСУ - про ситуацію на напрямку Красногорівка - Нетайлове (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 20:00

Офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький зазначив, що наразі противник не використовує техніку, намагаючись просуватися малими групами, передають Патріоти України. "Наша бригада виконує завдання на ділянці Красного...