Смерть Навального - це демонстрація здатності і права "царя" вбивати тих, хто може стати загрозою, - експерт

"Російські ЗМІ повідомляють про смерть Навального. Нібито стався відрив тромбу під час прогулянки, і «головний критик Путіна» помер. Звісно, в колонію скеровано комісію, авжеж, буде розслідування. Під галас можуть навіть усунути директора ФСВП РФ Аркадія Гостєва, який є представником «московських ментів». Замінити на когось з оточення Золотова або Бортнікова", - пише аналітик Ігар Тишкевич у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Але суть не в цьому, а в логіці політичного процесу всередині РФ. Далі розглянемо тезово:

1. Активність Навального унеможливила посилення «ідеологічної» опозиції в РФ. Навальний говорив про корупцію в оточенні царя, але не ставив під сумнів існування системи. Не створював альтернативи.

2. Але тези Навального зайшли широко і виникло організаційне ядро, яке могло переродитися в «не схвалену в Кремлі» політичну партію. Не системну.

3. Навальний був ізольований. Його структури, здебільшого, розгромлені. Але вакуум треба було заповнювати, і з’явилися (на полі опонентів) підконтрольні «Нові люди» з Нечаєвим.

4. Проте Навальний залишався певним символом, зокрема протестів проти Кремля. При цьому на даному етапі не маючи ресурсів для організації протестів всередині країни.

5. Перед виборами в процесі збору підписів відбувається мобілізація частини ліберального електорату в містах (кейс Надєждіна).

6. Навальний помирає. Тобто живого символу немає. Решта або підконтрольні (включно з Надєждіним), або за кордоном.

І тут, незалежно від причин смерті, маємо подію, що сталася в потрібний час. Для розуміння, варто згадати кейс Пригожина. Це демонстрація здатності і права царя вбивати тих, хто може стати загрозою. Навіть не йому особисто (Пригожин був лояльний Путіну до кінця), а бути таким собі порушником спокою. Оточення Путіна тоді це сприйняло. Тобто сприйняло право царя стратити навіть лояльних, але не керованих.

2024 рік — це вибори саме царя, а не президента. І тут смерть Навального стає знаком, що цар може усунути (наголошую незалежно від реальних причин) і символ опозиції. До того ж варіант убивства вважатимуть найімовірнішим як противники, так і прихильники (прихильники водночас говоритимуть на публіку звичне «нема доказів»). Суть в іншому — цар може робити що завгодно. І це найкраща демонстрація сили у внутрішньополітичному порядку денному перед виборами. Звісно, якщо найближчий тиждень мине спокійно (а ймовірність реально масових протестів невелика — популярність Пригожина перед смертю була вищою за сьогоднішню популярність Навального, а група підтримки — люди, які знають, що таке зброя і що таке держпереворот).

Тож маємо підтвердження ставки Путіна на формат царя з утриманням населення в послуху завдяки страху, а не «любові». Для Росії, з іншого боку, це звично: і боятися, і любити водночас".

Джерело: НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На Херсонщині для окупантів настало справжнє пекло: До Криму прибула велика "партія" 200-з та 300-х російських загарбників

четвер, 9 травень 2024, 3:25

Українські вояки посилюють вогневий вплив на загарбників. Нові поставки артилерійських снарядів та ракет від союзників вже дають про себе взнаки. У тимчасово окупованому Джанкої (Крим) фіксується прибуття великої кількості поранених та ліквідованих оку...

В Росії настали омріяні сталінські часи: Друзів Гіркіна звинувачують у роботі на ЗСУ, - Казанський

четвер, 9 травень 2024, 0:30

"Z-патріоти шоковані й обурені - російське ФСБ звинувачує друзів Стрєлкова-Гіркіна у роботі на Україну. Кілька чоловік були затримані на Тульщині. Поки Стрєлков сидить у тюрмі за те, що надто сильно любив вітчизну і воював у її війні проти України, йог...