"Смішними виглядають претензії деяких українських політиків на ексклюзивність спілкування з Блінкеном. Для США важливі не персони, а інституції", - політолог

"Сакралізація візиту Блінкена в Україну нагадує сакралізацію телефонного дзвінка від Байдена. Цілі неймовірні версії вибудовувалися довкола цієї довгоочікуваної розмови. Хоча було зрозуміло, що колись Зеленський з Байденом по телефону поговорять. Коли буде потреба і нагода. Що, власне, і відбулося", - пише політолог Петро Олещук на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тепер візит Блінкена. Ще 30 квітня Держдеп оприлюднив реліз, де було лаконічно описано цілі поїздки та те, з ким він планує зустрітися. Згодом на сайті посольства США розмістили переклад цієї інформації: «Державний секретар США відправиться до Києва, в Україну, 5−6 травня, де зустрінеться з президентом Зеленським, прем'єр-міністром Шмигалем, міністром закордонних справ Кулебою, іншими посадовими особами та представниками українського громадянського суспільства, щоб підтвердити непохитну підтримку США суверенітету та територіальній цілісності України в умовах тривалої агресії з боку Росії. Він також спонукатиме до подальшого прогресу в здійсненні інституційних реформ в Україні, зокрема спрямованих на боротьбу з корупцією, які є ключовими для забезпечення демократичних інституцій України, її економічного процвітання та євроатлантичного майбутнього».

Як на мене, то інформація вичерпна. Звісно, для тих, хто вміє читати і думати, а не просто повторювати тези «великих аналітиків сучасності». І, що характерно, сама програма візиту повністю відповідала поставленим цілям (підтримка України у протидії російській агресії та інституційні реформи).

Наприклад, усіх здивувало особливе місце зустрічі з митрополитом Епіфанієм, але чому це має когось дивувати? ПЦУ — якраз інституція, створена зокрема для протидії системному російському ідеологічному впливу. Не даремно Путін у своїх останніх заявах згадував становище РПЦ в Україні. Очевидно, у Вашингтоні його теж почули. При цьому Епіфаній цікавий не сам по собі, а як очільник певної важливої інституції громадянського суспільства, зустрічі з представниками якого теж заявлені у програмі.

На цьому тлі дещо смішними виглядають претензії деяких українських політиків на ексклюзивність спілкування з Блінкеном. Для США важливі не персони, а інституції і норми. Ну не хвилює їх наша мишача боротьба, бажання представити себе улюбленим васалом і т. д. Тим більше і політика для них — не персоналізоване з’ясування стосунків «великих хлопчиків», а системні кроки.

Так, буде багато розмов про реформи і боротьбу з корупцією. І це, сюрприз, стосуватиметься саме боротьби з корупцією і реформ. А не бажання когось вивищити з наших шановних політиків".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Росії горів військовий завод "Авангард", який виробляє ракети для С-300 та С-400

вівторок, 16 квітень 2024, 22:16

Увечері у вівторок, 16 квітня 2024 року, в Росії спалахнула пожежа на заводі "Авангард". Про це з посиланням на свої джерела повідомило російське видання "360", передають Патріоти України. Підприємство розташоване в Москві і займається виробництвом рак...

Військовий аналітик попередив, що Росія може отримати от Ірану новий вид зброї

вівторок, 16 квітень 2024, 21:52

Іран передає російським окупантам 130-міліметрові снаряди, якими військові злочинці б’ють по українським позиціям. Водночас РФ намагається це приховати. Про це на своїй сторінці в соцмережі написав військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір...