Снаряди постачає Північна Корея: Окупанти застосували на фронті рідкісну РСЗВ "Чєбурашка"

Росіяни застосовують на фронті рідкісну систему залпового вогню "Чебурашка". Снаряди до неї, ймовірно, постачає Північна Корея. Про це пише військово-аналітичне видання Defense Express, передають Патріоти України.

Днями російські пабліки опублікували свіжі кадри застосування цієї установки, ймовірно, десь на Сході України. Як зазначають фахівці, до повномасштабного вторгнення РФ "Чєбуршки" стояли на озброєнні "1-го армійського корпусу", тобто бойовиків "ДНР". Пропагандисти стверджували, що це "кустарний" виріб самих сепаратистів.

За час повномасштабної війни про "Чєбурашку" публічно згадували лише раз – у серпні 2022 року, коли з’явилося повідомлення про поставку на фронт ще двох таких машин. Їхня загальна кількість не розкривається, але фахівці припускають, що йдеться про виробництво в одиничних кількостях.

Куди цікавішим є момент із технічними характеристиками "Чєбурашки". Самі росіяни стверджують, що калібр установки – 217 мм, але фахівці кажуть, що насправді там 240 мм.

"Цей калібр для армії РФ не є стандартним, 240-мм мала хіба що система БМ-24 "родом" ще з 1950-х років, і тут можна сумніватись, що на складах армії РФ до наших днів збереглись відповідні боєприпаси. Натомість можемо звернути увагу на те, що одразу цілу лінійку РСЗВ під калібр 240-мм має армія КНДР – ті самі БМ-24 і системи під індексами M-1985 M-1989 та M-1991", – пише Defense Express.

Що стосується дальності стрільби, то вона становить 10 кілометрів. Загалом установка має 64 направляючі для ракет, але, як видно на відео, постріли відбуваються не стільки залпом, а швидше просто по черзі та ще й з солідним інтервалом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...