Спалахи небезпечних хвороб і не тільки: Жах для Криму після підриву Каховської ГЕС тільки починається

Російські окупанти дистанційно підірвали Каховську ГЕС і готувалися до цієї операції заздалегідь. Спочатку свою провину заперечували і на тимчасово окупованих територіях людей не підготували. Як йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1", якщо на Херсонщині лиха наробила велика вода, то в Криму величезне жахіття лише починається, передають Патріоти України.

Гребля підтримувала рівень Каховського водосховища, з якого живився півострів. Зараз на очах падає рівень води в Північно-кримському каналі і, за розрахунками експертів, він обміліє, й нічим буде зрошувати поля. Цього року ще є багато опадів, та в 2025 році прогнозується, що в Криму буде засуха.

Журналісти розповідають, що у кримчан вдома проблеми вже почалися: з кранів потекла брудна вода, і навіть у місті Керч воду подають вже за графіком. А ще представники кримських татар побоюються, що на тимчасово окупованому росіянами півострові станеться спалах хвороб.

"Разом із водою, яка зараз іде по Північно-кримському каналу, йде і вода, що несе побутові відходи і різні забруднення. Це може принести різні інфекційні захворювання до Криму", - попередив Ескендер Барієв, голова правління Кримськотатарського ресурсного центру.

Зазначається, що тимчасово окупований Крим може залишитися без водопостачання на 10-15 років, й окупаційна влада півострова біду вже визнала: проблеми будуть не лише в квартирах, страждатиме й туризм.

Та для людей невдовзі це стане нестерпно, вважає радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк. "У Криму після підриву ГЕС неодмінно швидко активізуються панічні настрої та почнеться улюблена народна забава під назвою "Ми не хочемо звідси їхати, тут так затишно", - каже він.

Ще одну велику проблему через підрив ГЕС російські окупанти отримали на півночі Криму: на адмінмежі з материковою частиною України є три заводи з хімічним виробництвом, де вода з Дніпра наповнювала відстійники з хімікатами, і тепер через перебої з водою отрута може почати поширюватись.

"Особливо небезпеку становить саме завод "Титан", там уже давно є проблеми з розведенням прісною водою цієї кислоти. А під час спекотних місяців може бути катастрофа - це такий прямий ризик не просто для здоров'я, а для життя людей", - попереджає Людмила Циганок, президент Асоціації професіоналів довкілля PAEW.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Продюсер Полякової висловився про нову пісню Каменських, яку захейтили в Україні, і оцінив шанси співачки на успіх за кордоном

середа, 24 квітень 2024, 13:05

Продюсер Олі Полякової, музичний експерт і керівник компанії Secret Service EA Михайло Ясинський в ефірі зі Славою Дьоміним висловився про нову пісню Насті Каменських, яку захейтили в Мережі, і оцінив її шанси на успіх за кордоном, передають Патріоти У...

Замість сина - футляр від ордена: Як у Барнаулі "подякували" матері ліквідованого окупанта (фото)

середа, 24 квітень 2024, 11:59

В російському Барнаулі матері загиблого росіянина вручили футляр без ордена. У військоматі заявили, що орден був вручений під час поховання, якого не могло бути через відсутність тіла. Про це пишуть в російських соцмережах, передають Патріоти України. ...