Справа не у РФ: Військовий експерт назвав несподівану причину того, чому США не надають Україні ATACMS

Військово-політичний оглядач групи Інформаційний спротив Олександр Коваленко в інтерв'ю назвав причину того, чому США не надають Україні далекобійні ракети ATACMS, передають Патріоти України.

«Я так думаю, що тут питання не скільки політичне, скільки репутаційне. Тому що у ATACMS, на відміну, наприклад, від Storm Shadow, зовсім інші характеристики та функціонал використання. І наші партнери, партнери США, вони мають побоювання, що ATACMS будуть збиватися російським ППО, такими комплексами як С-400 Тріумф, а також ЗРК Бук-М3, які мають можливість перехоплення балістичних ракет, балістичних цілей», — сказав Коваленко.

Він додав, що США не надають Укоаїні ATACMS, бо «якщо нам, наприклад, нададуть 100 ракет ATACMS і з них буде 15 або 20 перехоплено російською протиповітряною обороною, то це вже удар по репутації».

Порівнюючи ситуацію з наданням Україні HIMARS, військовий оглядач наголосив, що за допомогою РСЗВ HIMARS Україна успішно знищує російські об'єкти, не втративши за понад рік жодної з них.

Також він нагадав, що Україна продемонструвала можливість знищувати за допомогою Patriot російські Ісканери та Кинджали, про які Росія стверджувала, що їх нібито неможливо перехопити і «все це репутаційні плюси для американського озброєння».

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Ситуація під Вугледаром загострилася: Маломуж пояснив, чим для України обернеться втрата міста

субота, 28 вересень 2024, 18:15

Ситуація біля Вугледара на Донеччині може розвиватися за двома основними сценаріями. Зокрема, загроза існує для Покровська. Таку думку висловив генерал армії Микола Маломуж в ефірі телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. З його слів, в разі з...

"Єдина правильна відповідь - "все добре": Ольга Фреймут розлютила українців черговим уроком "хороших манер" (відео)

субота, 28 вересень 2024, 16:30

Ольга Фреймут, яка після початку великої війни виїхала до Великої Британії, відновила свою рубрику з порадами з етикету, які нерідко ставали предметом жартів і пародій. Телеведуча запустила марафон сучасних манер, який має власну сторінку в Instagram, ...