Спроби Росії обійти західні санкції можуть призвезти до екологічного колапсу, - Financial Times

Через антиросійські санкції, які ввели після вторгнення в Україну, РФ використовує "тіньовий флот" із застарілих танкерів. Він створює ризики масштабного розливу нафти, що може призвести до серйозної екологічної катастрофи. Про це заявив виконавчий директор однієї з найбільших компаній зі страхування танкерів, Gard, Рольф Торе Роппестад, повідомляють Патріоти України із посиланням на Financial Times.

Згідно з даними суднових записів та страхових експертів, такі трейдери звертаються до страховиків з Росії та країн Близького Сходу. Вони використовують танкери, вік яких перевищує 25 років.

"Це соціальна та екологічна катастрофа, яка чекає свого часу, і вона має викликати у всіх нас велике занепокоєння", - сказав Рольф Торе Роппестад.

Роппестад зазначив, що зі зростанням "тіньового флоту" ризики природних катастроф будуть збільшуватися, оскільки дрібні страховики можуть не впоратися з наслідками розливів нафти.

Тим часом західні ЗМІ зазначають, що війна Росії проти України спочатку спричинила зростання цін на нафту та природний газ, що принесло Москві несподіваний прибуток. Проте війна триває вже другий рік і антиросійські санкції стають все сильнішими, державні доходи РФ скорочуються.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росія не спромоглася скористатись "вікном можливостей" для прориву: Перший транш допомоги США з 61-мільярдного пакету вже вплинув на ситуацію на фронті, - Дикий

неділя, 28 квітень 2024, 2:35

Перші партії поставок з мільярдного траншу 61-мільярдного пакету допомоги США юридично дооформленої у вівторок, 23 квітня, згідно обіцянок американців, вже перетинають кордон України. Хоча допомога фвзично ще не надійшла, Україна змогла збільшити норми...

У окупантів знов вибухова нічка. - "Еб*ть нас еб*шат": Повідомляють про чергові удари ATACMS по військовим об'єктам в Джанкої, Брянськ атакують БПЛА (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 1:45

У ніч проти неділі, 28 квітня, у Джанкої та у Джанкойському районі окупованого Криму пролунав потужний вибух. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер, а також Мапа повітряних тривог. . "У Джанкої та Джанкойському районі чули потужний вибух", ...