США та Німеччина виступають за "корейський сценарій", Франція, Британія, Балтія - за поновлення України у визнаних кордонах, - експерт

Вашингтонський саміт НАТО не принесе суттєвих рішень щодо ситуації в Україні — ані щодо розширення, ані щодо гарантій безпеки. Зокрема, й тому, що Альянс не має єдиного бачення цілей війни.

Таку думку висловив старший науковий співробітник Європейської ради з міжнародних відносин Густав Грессель у межах великого опитування впливових європейських дипломатів, експертів та американських військових, яке ТСН.ua зробив у партнерстві з Центром "Нова Європа".

"Від моменту повномасштабного вторгнення країни НАТО були стурбовані насамперед власною безпекою, збільшенням витрат на оборону, укріпленням сил НАТО на східному фланзі й відновленням спільних військових структур задля планування й організації спільної оборони. Лише країни Балтії й Данія вважали підтримку України більш пріоритетним питанням, ніж участь у поміркованих діях НАТО", — наголосив експерт.

Грессель зауважив, що за відновлення територіальної цілісності України виступають Франція й більшість членів НАТО, натомість найбільші постачальники військової допомоги — США та Німеччина — виступають за замороження конфлікту, а Туреччина та Угорщина "мають ревізіоністські плани".

"Табір прихильників "замороження" вважає, що будь-яке визначення майбутнього України ускладнить початок переговорів. Це груба помилка. Росія не розпочне справжні переговори, поки має бодай один реальний шанс на повну перемогу у війні. Змінити це можливо через надання військової підтримки Києву", — каже експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...

"Росіяни завжди відслідковують інформацію у публічному просторі": Військовий різко висловився про заяви щодо виходу ЗСУ з Вугледару

четвер, 26 вересень 2024, 21:28

Українські бійці замість того, щоб воювати за Вугледар, через "всіляких корисних дурнів, політиків" змушені спростовувати їхні заяви. Про це в ефірі "КИЇВ24" сказав Іван Тимочко, військовослужбовець, голова Ради резервістів Сухопутних військ Збройних с...