США відправлять Ізраїлю артилерійські снаряди, які спочатку призначалися для України, - ЗМІ

Пентагон планує відправити Ізраїлю десятки тисяч 155-мм артилерійських снарядів, які були призначені для України з резервних запасів США кілька місяців тому. Армія оборони Ізраїлю та Міністерство оборони Ізраїлю заявили своїм американським колегам, що їм терміново потрібні артилерійські снаряди для підготовки до наземного вторгнення в Газу і потенційної ескалації війни з боку "Хезболли" вздовж ізраїльсько-ліванського кордону, кажуть ізраїльські чиновники. Про це пише видання Axios з посиланням на трьох ізраїльських чиновників, знайомих з ситуацією, передають Патріоти України.

Офіційні особи США припустили, що перенаправлення снарядів для України в Ізраїль не матиме негайного впливу на здатність України боротися з російськими військами. Але неясно, чи можуть військові поставки США в Україну бути розтягнуті, якщо війна між Ізраїлем і ХАМАСом переросте в більш широкий регіональний конфлікт.

Військовий чиновник США повідомив Axios, що не може надати детальну інформацію про конкретну зброю, що відправляється в Ізраїль. Він сказав, що Міністерство оборони і Транспортне командування США володіють надійними можливостями глобального розгортання і розподілу, які можуть продовжувати підтримувати Ізраїль, а також інші країни.

"Ми беремо участь у всебічній координації в Міністерстві оборони. Це включає в себе тісну співпрацю з нашими бойовими командуваннями, щоб з'ясувати, які боєприпаси та обладнання з американських арсеналів можуть бути швидко надані для потреб Ізраїлю", - заявив американський військовий представник.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...