"Стабільність у Росії все падає": Арешт Гіркіна був вигідний насамперед одній людині,, - експерт

Арешт російського терориста Ігоря Гіркіна-Стрєлкова вигідний насамперед міністру оборони РФ Сергію Шойгу, якого той постійно критикував за некомпетентність, вважає військовий експерт Юрій Федоров, передають Патріоти України.

"Сенс його (арешту) полягає в тому, щоб прикрити крики на військове відомство "справа" - ура-патріотів", - висловився експерт.

За словами Федорова, Кремлю це вже починало діяти на нерви. "Тому що успіхів немає, а ці люди стукають кулаками, говорять всякі образливі слова і не соромляться говорити про те, що російську армію продовжують переслідувати неприємності. Переслідують невдачі. А це Кремлю зараз не потрібно. Особливо після того, як Євген Пригожин підняв збройний заколот. Адже він теж критикував Шойгу, (начальника Генштабу ЗС РФ - УНІАН) Герасимова, самого Путіна... З Пригожиним впоратися не змогли, тому що у нього 20 тисяч найманців, непогано озброєних. А що з Гіркіним? А у Гіркіна всього 15 осіб в "Клубі розсерджених патріотів", - висловився експерт.

Однак Кремль дратувало навіть те, що у Гіркіна була своя аудиторія як у блогера. "Вирішили його позбутися... на 5 років. Якщо покається - (дадуть) дострокове".

"Але справа не в цьому терористові. Стабільність у Росії все падає і падає. Стабільність в армії скорочується. В армії зростає невдоволення (різного роду невдоволення), - констатував Федоров.

Він вважає, що Кремль після всього цього спробує вплинути і на аудиторію Гіркіна, залишену без нагляду, але, зауважив експерт, "змінити свідомість людей набагато складніше".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

СБУ затримала топ-менеджера Енергоатома на хабарі у 100 тисяч гривень - ЗМІ

субота, 28 вересень 2024, 19:43

Директора з контрольно-ревізійної роботи Енергоатому Олександра Скопича затримала Служба безпеки України за отримання хабара у розмірі 100 тисяч гривень. Про це повідомив редактор проєкту Наші гроші Юрій Ніколов із посиланням на джерело в СБУ, передают...

Рух довелось призупинити: На залізничному мосту в Росії стався вибух

субота, 28 вересень 2024, 19:29

У суботу, 28 вересня на залізничному мосту в Самарській області Росії стався вибух. Про це повідомив Telegram-канал Baza, передають Патріоти України. В результаті вибуху було пошкоджено дві бетонні конструкції, які підтримують залізничне полотно. За сл...