Стало відомо, які патрульні катери може отримати Україна для захисту "зернового коридору"

Як вже анонсував президент Зеленський, наша держава отримає катери для захисту суден, які йтимуть "зерновим коридором". Ймовірно, мова йде про патрульні катери Mark VI, котрі Україні обіцяли ще напередодні повномасштабного вторгнення Росії, повідомляє Defense Express.

Видання зазначає, що точної інформації про те, які військові кораблі чи катери партнери можуть передати Україні - немає. Єдина публічна згадка про подібний варіант була аж у січні 2023 року. Але постачання не було реалізоване.

Зокрема, повідомлялося, що США готують передати Україні патрульні катери Mark VI. Йшлося про нові катери, а не вживані.

У мережі навіть з'явилося фото, як катер Mark VI для Військово-морських сил навантажують на баржу. Озброєння на нього повинні були встановити в іншому місці. Проте історія з Mark VI не мала продовження.

Defense Express нагадало, що ВМС України вже використовують іноземні катери проти "Рапторів" та російських катерів-камікадзе. Мова йде про PB40, які застосовують для оборони позицій біля Очакова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Почніть з себе: Відомий економіст розкритикував плани влади знайти додаткові гроші на війну різким підвищенням податків в Україні

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:58

Економіст та публіцист Вадим Новіков поділився своїм рецептом перебудови економіки України на військові рейки, зазначають Патріоти України. "Уряд запропонував Верховній раді значно підвищити податки для фінансування витрат на війну. В ЗМІ і Інтернеті з...

Військові – не раби!

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:11

Ворожі пабліки носять-зловтішаються тезу Стефанчука про те, що до кінця війни не буде демобілізації. “Да паслєднєго укрАінца», оце усе. Але брехня в тому, що вони змішують поняття демобілізації (припинення процесу мобілізації), і звільнення військовосл...