Сили оборони України потіснили російських окупантів на двох напрямках, - ISW

Збройні сили України просунулися на захід від Горлівки та досягли незначного успіху на лівому березі Херсонської області.

9 лютого тривали позиційні бої на лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна. Російські війська незначно просунулися на схід від Білогорівки. Позиційні бойові дії поблизу Синьківки, Іванівки, Тернів, Ямполівки, Діброви, Григорівки та Білогорівки, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

На північному сході від Бахмута тривали обмежені позиційні бої. Російські сили нещодавно досягли незначних успіхів на захід від Бахмута, а українські сили нещодавно просунулися на південний захід від Бахмута.

РФ просунулися на півночі Авдіївки та продовжили позиційні бойові дії.

"Бойові зіткнення точаться в житлових кварталах на півночі Авдіївки. Російські війська зосереджують удари на півночі Авдіївки", - розповів речник українського Таврійського угруповання військ Дмитро Лиховий.

Голова Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш заявив, що російські війська мають на меті відрізати українські сили на Авдіївському коксохімічному заводі та перерізати українську магістраль наземного зв'язку, що веде до Авдіївки, щоб оточити населений пункт.

Окупанти просунулися в Новомихайлівці на тлі позиційних боїв. Бої тривали на захід від Донецька поблизу Георгіївки та Красногорівки і на південний захід від Донецька поблизу Побєди та Новомихайлівки.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили відбили російські атаки на південь від Золотої Ниви (на південний схід від Великої Новосілки) та на північ від Приютного.

9 лютого тривали позиційні бойові дії на заході Запорізької області, однак підтверджених змін лінії фронту не було. Українські та російські джерела повідомляли про позиційні бої поблизу Роботиного, на захід від Вербового, на захід від Новопокровки та біля Новопрокопівки.

Геолокаційні кадри, опубліковані 8 лютого, показують, що українські сили нещодавно досягли незначного підтвердженого успіху в Кринках на лівому березі Херсонської області.

Речниця Південного оперативного командування ЗСУ Наталія Гуменюк заявила, що російські війська знизили інтенсивність обстрілів українських позицій на східному березі Херсонської області та все частіше проводять штурми без бронетехніки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...