Сили оборони України просунулися поблизу Бахмута та Роботиного, - ISW

ЗСУ продовжують здійснювати наступальні операції. Українська армія здобула успіхи на південь від Бахмута та на південь від Роботиного. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Просування українських військ

Українські сили продовжили наземні атаки поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися на південь від міста.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Кліщіївки.

На геолокаційних кадрах від 17 жовтня нібито видно, що російські війська контратакували українські позиції на північ від траси E50 і на південь від Авдіївки.

Міський голова Авдіївки Віталій Барабаш зазначив, що російські війська, схоже, перегруповуються під містом, і попередив, що найближчими днями, ймовірно, відбудеться новий етап боїв.

Речник Генштабу та Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун повідомив, що російські війська перегруповуються під Авдіївкою та не припиняють спроби оточення міста.

Російські джерела все частіше скаржаться на погані умови, в яких перебувають війська, які воюють під Авдіївкою.

Генштаб ЗСУ заявив, що українські сили відбили понад 20 атак росіян поблизу Мар’їнки та Новомихайлівки.

18 жовтня російські війська вели наступальні дії під Куп’янськом, але не робили жодних підтверджених наступів. Російські «воєнкори» стверджували, що війська РФ нібито просунулися поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська) в ніч на 17 жовтня, хоча ISW не знайшло доказів цьому.

Міністерство оборони Великобританії 18 жовтня повідомило, що російська наступальна активність на Куп’янсько-Лиманському напрямку значно посилилася за останні два тижні.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські війська відбили російські атаки поблизу Макіївки.

18 жовтня українські сили продовжили наземні атаки поблизу Бахмута і, як повідомляється, просунулися на південь від міста.

Також українські війська продовжували наступальні операції на заході Запорізької області та, як повідомляється, просунулися вперед.

Генштаб ЗСУ повідомив, що українські сили досягли невизначеного часткового успіху на південь від Роботиного.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...