Сили оборони знищили понад дві третини російських танків завдяки FPV-дронам, - представник НАТО

Понад дві третини російських танків, які українські військовослужбовці знищили за останні місяці, були вражені за допомогою FPV-дронів. Про це повідомив представник НАТО в коментарі Foreign Policy, передають Патріоти України.

Співрозмовник видання також зазначив, що це відбувається, зокрема, через відсутність достатньої кількості артилерійських боєприпасів від США та інших західних країн. «На третій рік повномасштабного російського вторгнення безпілотники FPV стали майже повсюдними на українському полі бою», — йдеться в матеріалі.

Видання також зазначає, що Україна використовує дрони, які коштують по 400 доларів за штуку. Так, у них дешеві камери, через що оператору складніше прицілюватися вночі або в похмуру погоду. Також на них чіпляють саморобні боєприпаси, які іноді вибухають у польоті, уточнюють журналісти.

«Дрони FPV мають невелику дальність дії. Тож, навіть якщо українцям не вистачає артилерії дальньої дії, вони зможуть використовувати лише кілька дронів на відстані до 10 кілометрів», — заявив радник CNA Семюел Бендетт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Чекаємо на реакцію диктатора?: Лавров несподівано порівняв Путіна із віслюком (відео)

четвер, 16 травень 2024, 13:40

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров, відповідаючи на питання журналістів щодо поїздки диктатора Володимир Путіна до Китаю, порівняв останнього із віслюком, а російську делегацію назвав – «ввічливими людьми». Про це пишуть росЗМІ, п...

У супроводі двох поліцейських: Влад Яма здивував несподіваною заявою про своє "повернення" (фото)

четвер, 16 травень 2024, 13:28

Танцівник і хореограф Влад Яма, який від початку повномасштабної війни виїхав до США і більше не повертався в Україну, здивував несподіваною заявою про своє «повернення». Він опублікував у сторіс в Instagram знімок, на якому зображений біля поліцейсько...