"Такого поняття, як "зворотний зліт", не існує": Жданов пояснив, чому окупанти влучили у будинок у Бєлгороді

У російському Бєлгороді ракета влучила у житловий будинок. Це могло стати наслідком невдалого запуску ракети або ж роботи російської ППО. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, обидві версії мають право на існування.

Чому російська ракета могла не долетіти до Харкова

Згідно з однією з версій, окупанти запускали ракету у напрямку Харкова. Однак з певних причин вона не долетіла до цілі. У мережі почали говорити про "зворотний зліт" снаряда.

"Такого поняття, як "зворотний зліт", не існує. Однак таке може бути через заводський брак ракети, який призводить до її некерованого польоту після спрацювання цього бракованого елемента", – пояснив Жданов.

Чи могла спрацювати російська ППО

Однак, як зазначив військовий експерт, окупанти знайшли біля пошкодженого будинку елемент першої сходинки ракети зенітного ракетно-гарматного комплексу "Панцир-С1". "Це могли бути уламки ракети, яку росіяни намагалися збити. Однак залишається відкритим питання, звідки летіла ця ракета, яку намагалися збити або яка відхилилася від основної траєкторії", – наголосив Жданов.

Росіяни вже не вперше обстрілюють самі себе

Він додав, що схожий інцидент стався у липні. Тоді росіяни намагалися звинуватити Україну у тому, що ЗСУ обстріляли Бєлгород ракетами "Панцир-С1". Однак таких ракет в України навіть немає на озброєнні.

"Однак потім хтось з місцевих жителів на своєму відеореєстраторі випадково виявив зафіксований проліт цієї ракети. З'ясувалося, що ракета прилетіла з боку Росії", – зазначив військовий експерт.

Джерело: 24 канал
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Штрафи за неправильне паркування": Прикордонники показали, як карають окупантів за атаки на мотоциклах (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:42

Українські прикордонники показали, як нищать окупантів, які намагаються штурмувати їх позиції на мотоциклах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. "Прикордонники "Помсти" штрафують окупантів за неналежне паркування м...

Сухопутні війська ЗСУ показали один зі штурмів на фронті та захоплення росіян у полон (відео)

неділя, 5 травень 2024, 16:15

Українські захисники показали один зі штурмів на фронті. Воїнам вдалося взяти у полон росіян. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Сухопутні війська ЗСУ у Telegram, передають Патріоти України. На опублікованих кадрах зафіксована робота ...