Там були туристи із Італії: Симптоми коронавірусу у жінки із Житомирщини з’явилися після цілування ікон у музеї Радомишля

Поки що у рідних пенсіонерки коронавірусу не виявили.

ЗМІ повідомляють, що перші симптоми захворювання на коронавірус у 70-річної жінки з Радомишля Житомирської області з’явились 3 березня - після того, як вона напередодні відвідувала місцевий музей української домашньої ікони у замку-музеї «Радомисль» Ольги Богомолець та цілувала там ікони. Про це повідомляє Depo.ua, посилаючись на два незалежних один від одного джерела, передають Патріоти України.

Одне з цих джерел ЗМІ працює у центральній районній лікарні Радомишльського району, друге займається в Житомирській ОДА питаннями введення у місті Радомишль відсьогодні надзвичайного стану природного характеру об’єктового рівня. «За півтора тижня до візиту хворої до музею «Радомисль» у цьому музеї перебувала група туристів з Італії. Вони також цілували там ікони. Хтось із цієї групи, можливо, і заніс коронавірус до Радомишля. І небезпека дуже велика, оскільки через п’ять днів після появи симптомів захворювання ця жінка була у церкві Радомишля. І там цілувала ікони», - повідомив працівник Житомирської ОДА, який побажав залишитися неназваним.

Про візит хворої до церкви у Радомишлі 8 березня, вже після появи в неї, починаючи з 3 березня, симптомів хвороби, повідомив й директор Житомирського обласного лабораторного центру Зіновій Парамонов. «8 березня ця жінка відвідала церкву. Ви всі знаєте, як люди похилого віку йдуть до церкви, йдуть до образу, а потім до нього підходять усі присутні. Це нас хвилює», - зауважив Парамонов.

За його словами, зараз триває робота зі священниками, аби виявити людей, які в той день перебували у храмі. За даними голови Житомирської ОДА Віталія Бунечко, станом на 12 березня на обсервації перебувало шість родичів хворої та четверо її гостей з Радомишля. Ще двоє гостей з Києва також будуть на обсервації. Поки що у рідних жінки коронавірусу не виявили. Бунечко також повідомив, що відсьогодні у місті Радомишль оголошується надзвичайний стан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Наступ, який росіяни планували на травень-червень, вже розпочався, - Олексій Гетьман

субота, 20 квітень 2024, 15:31

Олексій Гетьман, майор запасу НГУ, ветеран російсько-української війни, зазначив, що не варто очікувати, що у нас є час до 1 червня, бо наступальні дії росіян вже почалися і будуть тільки підсилюватися, повідомляють Патріоти України. "Противник буде на...

"В мене таке відчуття": Наступного тижня у Кабміні очікується парад відставок "за власним бажанням" – нардеп Железняк

субота, 20 квітень 2024, 14:52

Наступний тиждень буде пленарним (23-25/04) і …кадровим. Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram, передають Патріоти України. "Не так гучно, як ви того очікували, але дуже скоро ви побачите парад відставок "за власним бажанням". Т...