"Тепер порівняно з нашим зламом життя 24 лютого "22 іюня" для нас - просто старий нікому не цікавий пил", - Голобуцький

"Російська пропаганда сьогодні, як і завжди, переповнена «22іюня». «Історичний момент», «поворотна точна», «Київ бомбили»... Останнє, до речі, в них прекрасно кубікується з десятками російських ракет, випущених по Києву: німецькі – проклинають, російські – щасливо коментують влучання, вбитих і руйнування. А шо таке? Але, між іншим, цікавий момент: конкретно 22 червня ракетних обстрілів Києва не було, жодного пуску, жодного перехоплення", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Тобто, Кремль таки спустив у війська наказ цього дня безпосередньо Київ не обстрілювати. Вирішили запобігти настільки буквальним паралелям? Не так щоб дуже помогло. Але вони ще мають 40 хвилин.

На українському телебаченні сьогодні так само мала би бути карусель пілоток, баянів, кирзачів, червоних зірок, колорадських стрічок, «Смуґлянкі», «тіхіх зорь» і решти совкового сміття. Так було ще рік тому, і два, і вісім, і тим більше 20 років тому. Але все це зникло. Хоча я, якщо чесно, здивований, навіть попри війну – режисери ж, редактори і журналістські команди ті самі, їхні погляди залишились тими ж.
Але для більшості споживачів медіапродукту це минуло абсолютно непомітним: не з’явились концерти, фільми, токшоу, марафони і вся оця символіка дєдивоєвалов – і ніхто не звернув уваги. Я не раз про це писав всі 8 років війни: аудиторія ТБ інертна і споживає те, що дають. Давали «русскій мір» і «побєдобєсіє» - вони ковтали це. Даватимуть проукраїнський контент – так само прекрасно споживатимуть.
Тому провина за війну лежить дуже значною мірою на медійниках: власниках і працівниках. Це вони власноруч вигодували пару десятків мільйонів споживачів «русского міра», сама наявність яких стала підґрунтям для переконання Путіна у «війні за 3 дні», «Росію там чекають як визволителів».
Але тепер порівняно з нашим зламом життя 24 лютого «22 іюня» для нас – просто старий нікому не цікавий пил. Ну, влаштували два диктатори протистояння. Не вперше і не востаннє. Єдине, чому це нас стосується, – бо мільйони українців загинули в тій війні. І десятки мільйонів були знищені російськими окупантами через голод, заслання, розстріли, ув’язнення.
Але це була не наша війна – це була війна диктатур. А от прямо зараз в нас точиться справжня Національно-визвольна війна з питомим ворогом – за свою землю, за свою націю, за право вижити і бути собою.
А московські ідеологічні міражі під шквалом лютих обстрілів розсипаються гнилою трухою, при тому абсолютно не привертаючи уваги українців".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...

Відома ведуча та співачка розповіла, як жила разом зі Святославом Вакарчуком

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:05

Українська співачка і радіоведуча Соня Сотник поділилася, з ким з шоубізнесу у неї склалися чудові стосунки. В інтерв'ю для YouTube-проєкту ТСН.ua "Наодинці" радіоведуча пригадала, як на початку кар'єри Святослав Вакарчук і гурт "Океан Ельзи" ділили з ...