"Це було треба швидко зробити": Третя штурмова відбила в окупантів своїх військових, які потрапили в полон

Бійці Третьої окремої штурмової бригади звільнили українських військових, які потрапили в полон на Харківському напрямку. За словами речника 3-ї ОШБ Олександра Бородіна, їх несподівано захопила ворожа диверсійно-розвідувальна група. Про це військовий розповів в ефірі телеканалу «Київ24», передають Патріоти України.

«Це незаплановані штурмові дії. Вони були зроблені з однією метою – відбити полонених. Так вийшло, що сили були втрачені, незрозуміло, де вони знаходяться – не дійшли туди, куди потрібно було за планом. Наші безпілотні системи зрозуміли, що вони були захоплені зненацька ДРГ. На жаль, таке трапляється», – пояснив речник.

За словами Бородіна, російські війська часто використовують диверсійно-розвідувальні групи, які зазвичай складаються з досвідчених бійців, а не мобілізованих солдатів. Часто це військові ГРУ або контрактники з великим бойовим досвідом.

Українські військові вирішили визволити захоплених побратимів до того, як їх переправлять через сіру зону на російські позиції, оскільки після цього це було б майже неможливо. «Наша штурмова група вступила в бій і знищила не всю ДРГ, але більшу частину вивела з ладу, дала змогу полоненим втекти. Не одразу, але протягом доби вони змогли вийти до наших позицій та врятуватися. На жаль, штурмова група понесла деякі втрати. Але це було важливо і треба було зробити. Це війна», – констатував Бородін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Феєрверк на день народження диктатора": У окупованому Криму продовжують гасити пожежу на нафтобазі, загорілася ще одна цистерна (відео)

понеділок, 7 жовтень 2024, 23:05

У тимчасово окупованому Криму продовжують гасити пожежу на нафтоналивному порту Феодосії, який у ніч проти понеділка, 7 жовтня, уразили Сили оборони України. Полум’я та дим видно з різних куточків міста і навіть за його межами. Про це повідомляє проєкт...

Навмисний удар по експорту з України?: Польща у пік сезону розпочала ремонтні роботи практично у всіх пунктах пропуску

понеділок, 7 жовтень 2024, 22:56

Через одночасні ремонтні роботи практично на пунктах пропуску черги вантажних автомобілів на виїзд з України знову зросли до 5 – 7 днів. Про це розповів голова Ради регіону учасників Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Рівненської та Волин...