"Це не Patriot": Військовий експерт розповів, чим українці могли збити бомбардувальник Ту-22М3

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський заявив, що Сили оборони Україні могли збити російський літак Ту-22М3 розробленою Україною системою протиповітряної оборони, передають Патріоти України.

"Якби не було офіційних підтверджень, я б сказав, що просто технічна поломка з літаком трапилася. Можливо, тут була застосована наша невідома, новітня розробка, яка поки що виготовляється в дуже невеликих екземплярах і зберігається для таких особливих акцій. Адже якщо виходити із заявленого, про збиття на відстані понад 300 кілометрів - немає у нас такого засобу ППО. Patriot б'є на 160 кілометрів, С-200, з його паспортною дальністю, на 285 кілометрів. І те й те не підходить", - сказав Киричевський в ефірі телемарафону.

Він також зазначив, що хоч ГУР і показав відео роботи зі збиттю російського борта, але не повідомив про засіб ураження, щоб подібні успіхи відбувалися й надалі. Крім того, за словами Киричевського, на цей час у світі існує лише один комплекс, який здатний вражати повітряні цілі на такій відстані.

"Єдиний засіб, який пригадується - це американський комплекс Typhon, який одночасно адаптували під наземне базування та у форматі зенітної ракети. Там, у теорії, є дальність стрільби на 370 кілометрів. Але у самих американців цих засобів лише на дві батареї. І зрозуміло, що нам би їх ніхто не дав", - пояснив аналітик.

То ж, на його думку, розуміючи, що не зможе отримати такий тип ракет, Україна могла розробити власну зброю далекої відстані проти російських літаків. "У Китаю є перспективи створити гіперзвукову зенітну ракету на 2000 км, щоб збивати стратегічні бомбардувальники, то ми нічим не гірші за китайців. Тому думаю, що з часом ми дізнаємося про щось принципово невідоме світовій науці, що було створено нашою оборонкою", - розповів експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...