Ці 49 прокурорів не з Марса прилетіли. Вони наші, українські. І вони просто одні з клієнтів доброї пані Крупи, - Фурса

"Цікаво, що боротьба з корупцією демотивує українців. Бо роками всі ці прокурори оформлювали собі інвалідність, всі про це знали, але то було тихо. Роками на регіональному рівні існували й існують князівства, де сюзеренами є місцевий прокурор, місцевий голова СБУ і ще якийсь там місцевий бонза, і всі вони один одному чи то родичі, чи то куми", - пише інвестиційний банкір Сергій Фурса на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"А зараз викрили гнійник. І люди розлючені, злі, розгублені. Повзуть у помиральну яму. А відбулось тільки те що у Хмельницькому включили світло. І тарганів помітили. Але несеться трошки інше. Зневіра і зрада. Від прогресу у боротьбі з корупцією. Так, прогресу дуже маленького, прямо мінікрок відбувся. І так, крок не системний. Але ж у правильному напрямку.

А кожного разу прямо вибух. Спіймали Крупу — кошмар. Розкручують кейс Крупи і йдуть по її чарівних списках (от молодець дама, все зберігала, всюди у неї порядок), знов не слава Богові. Це трошки лицемірно. Бо наче не знали, а зараз відкрились очі…

Бо єдиний висновок напрошується, що краще не боротися. Не публікувати. Як в Росії. І тоді не буде горлання про найбільшу у світі корупцію (що саме по собі є дикою маячнею). Як у дитини. Я закрив очі, я не бачу проблеми, її нема. Бо реально ж купа людей в Україні цілком серйозно зараз аргументує, що навіщо боротися з Росією, якщо у нас корупція...

Яка правильна реакція на подібні викриття? Це добре, але треба більше. Ну реально ж добре що викрили цих прокурорів. Друге — потрібні реформи. Потрібно будувати інститути, які просто не працюють. І в яких ключ. Тут вам остання нобелівка з економіки в поміч.

В тому числі провести реформу прокуратури, яку колись саботували й так і не завершили. Сюди треба спрямовувати свою енергію. Не просто кричати "А, ми все помремо, бо у нас корупція".

Потрібен конструктив замість помиральної ями. Туди нас і так заганяє російська пропаганда. Намагаючись знецінити роль української держави як такої. З логічним висновком — немає чого її захищати.

А правда така, що ми корумпована держава. І кожна новина про викриту корупцію має радувати, а не демотивувати. Бо публічність — один з головних інструментів боротьби з корупцією. І це просто має ставати ще одним кроком у системній боротьбі.

Але ще правда у тому, що ми не тільки корумпована держава. Що є ще багато чого про Україну, окрім корупції. І це не можна забувати. Як і не можна толерувати корупцію. І голосувати за корупціонерів. І не голосувати за них на місцевому рівні. Бо "він сучий син, але ж наш сучий син".

49 прокурорів з липовими довідками? Логічно, ми ж все знаємо про українську прокуратуру. І це просто означає, що реформа побудови нового інституту замість неробочого корумпованого відомства, потрібна. Було б дивно, якби все, що ми знали, про українських прокурорів, не привело нас до думки, що 49 жадібних чортів про всяк випадок ще й інвалідність собі оформили.

І так, ці 49 прокурорів не з Марса прилетіли. Вони наші, українські. У них купа родичів. І вони просто одні з клієнтів доброї пані Крупи. Послугами якої користувались не тільки чиновники. Просто не зробиш новину "49 економістів" чи "37 будівельників" отримали довідку… А 49 прокурорів — звучить".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обмежені імперці путіна не встигають "тирити" ноу хау: Бійці ЗСУ використовують "рюкзаки-їжаки" і наземних роботів, що знов робить українців на полі бою на крок попереду загарбників

неділя, 20 жовтень 2024, 6:00

Нове обладнання для боротьби з російськими безпілотниками має з'явитися на передовій приблизно через місяць. Сили оборони Урини стали використовувати "рюкзаки-їжаки" і високотехнологічних наземних роботів у спробі захиститися від російської безпілотної...

Страхи зрадника збулись через 10 років: ЗСУ взяли в полон ватажка "Луганської гвардії", котрий вивісив російський прапор над ОДА 2014 роцку

субота, 19 жовтень 2024, 23:55

Один із найвідоміших луганських колаборантів, керівник бойового крила "Луганської гвардії" Герман Прокопів, імовірно, опинився в полоні Сил оборони України. Фото чоловіка опублікував Telegram-канал "Не чекай на мене з України", передають Патріоти Украї...