У гаубиць окупантів на фронті все частіше розриває стволи: Чи винні лише снаряди з КНДР?

Розірвана Д-30 армії РФ

Ворог все частіше починає бідкатись на розриви стволів у власній артилерії й у мережі з'явилась чергова порція фото з розірваною російською гаубицею Д-30.

Встановити точний час та місце зйомки - неможливо. Водночас зазначається, що причиною розриву могли стати боєприпаси, які РФ почала в авральному режимі отримувати від КНДР.

До цього вже з'явилась інформація, що ці боєприпаси демонструють аномальний розліт й з'явились навіть фото розбірки доволі малої вибірки зарядів до них, які демонструють масовий брак. Бо лише у п'яти відібраних зарядах з однаковим маркуванням виявився різний порох, різна його вага, порушення герметизації та відсутність розміднювача.

Водночас причинами розриву снаряда у каналі ствола, а саме це й зафіксовано на нових фото з двома російськими Д-30, у методичній літературі відносно самого боєприпаса зазначаються: недостатня міцність стінок або дна корпусу снаряда, недостатня обтурація порохових газів у донній частині снаряда, незадовільна якість вибухової речовини у снаряді, дефекти металу, брак детонатора.

Й напроти кожного з цих пунктів відносно снарядів з КНДР цілком можливо поставити "плюсик". Але до цього також треба додати знос ствола.

Водночас перші випадки появи масової інформації щодо розривів стволів у армії РФ з'явились ще з весни 2023 року, тобто у час, коли про снаряди з КНДР мова не йшла. Й причиною цього називався високий знос стволів, що призводить до появи дефектів у каналі ствола, які також є причиною розриву снаряда у стволі.

Особливо коли мова йде про те, що ворог знімає з консервації старі радянські артсистеми, які десятиріччями стояли під відкритим небом та вочевидь мали вже кінцевий ресурс. Але останнім часом різноманітних фото з розірваними російськими артсистемами дійсно побільшало.

Розірваний ствол САУ 2С3 РФ

Але скоріше снаряди з КНДР стали лише елементом систематичної глобальної проблеми, яка збільшує шанси самоліквідації російської артилерії. При цьому виходу з цієї ситуації у ворога немає, бо чим більший знос ствола, тим менше точність, що означає необхідність зробити більшу кількість пострілів, тобто призводить до ще більшого зносу. А на це накладається ще й додатковий розліт снарядів з КНДР й коло проблем замикається ще раз.

Тобто, попри віру ворога у те, що у всьому винні снаряди з Північної Кореї, насправді проблема значно більша та комплексна. А її вирішення знаходиться поза межами можливостей РФ виробляти необхідну кількість нових артилерійських систем з нуля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Огляд карти бойових дій за 25 вересня 2024 року - Злий Одесит

п’ятниця, 27 вересень 2024, 0:34

25 вересня, 945 доба оборони України проти російської навали. Ситуація на Вугледарі загострюється: які нові атаки готує ворог? Які втрати зазнає російська армія в цьому стратегічно важливому регіоні? Чи вдасться українським захисникам утримати позиції?...

Пекін намагався це приховати: У Китаї затонув новітній атомний підводний човен

четвер, 26 вересень 2024, 21:54

Китай намагався приховати затоплення новітнього підводного атомного човна. Про це повідомляє The Wall Street Journal, передають Патріоти України. За інформацією видання, навесні 2024 року в Китаї затонув новітній атомний ударний підводний човен. Інциде...