Удар по російському літаку далекого радіолокаційного виявлення та управління А-50У на околицях Мінська. Силовики Лукашенка знайшли сліди диверсантів

Таких коштовних модернізованих машин на базі ІЛ-76 москва за деякими даними має лише шість екземплярів

Учора, 26 лютого, на білоруському аеродромі «Мачулищі», що на південній околиці Мінська, місцеві партизани атакували російський cnhfntusxybq розвідувальний літак А-50 за допомогою двох дронів. Як писали Патріоти України, про це повідомив опозиційний рух BYPOL.

Зазначається, що білоруські силовики виявили сумку з пультами управління безпілотниками, за допомогою яких завдали удар по літаку країни-агресорки. За словами лідера BYPOL Олександра Азарова, організатори атаки успішно втекли і вже перебувають у безпеці за кордоном.

Чому А-50 важливий для росіян

За інформацією «Беларускі Гаюн», 26 лютого на аеродромі в Мачулищах значних руйнувань зазнав А-50У з реєстраційним номером RF-50608. Були пошкоджені передня та центральна частини літака, авіоніка та радіолокаційна антена.

Він прилетів до Білорусі ще 3 січня 2023 року та з того моменту зробив 12 вильотів. Попереднього разу борт прилітав до Білорусі 24 лютого 2022 року, у день повномасштабного вторгнення в Україну.

У повітряно-космічних силах країни-агресорки зараз є дев'ять таких літаків. Водночас удосконалених (з модифікацією «У») в окупантів лише шість одиниць.

Для обслуговування одного А-50 необхідно 19 осіб (п’ятеро льотного, 11 радіо та троє інженерно-технічного персоналу). Вартість його становить 330 мільйонів доларів.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Путін не пробачить свого "маршала перемоги"? Кар'єра Шойгу стрімко завертає від ближнього боярина та кандидата в спадкоємці престолу до відставного шамана

четвер, 9 травень 2024, 9:14

Арешт Тимура Іванова, заступника міністра оборони РФ - це серйозне потрясіння для всього оточення Сергія Шойгу. Та й сам Кожугетович навряд чи тепер може розраховувати на місце в новому уряді, який Путін має представити найближчим часом. За даними Tele...

Гори російських трупів: Захисники Роботиного на Запоріжжі показали, як окупанти начебто взяли ключовий український плацдарм на Мелітопольському напрямку (відео 16+)

четвер, 9 травень 2024, 8:30

Загарбники неодноразово брали на словах це селище, котре селить окупантам як кістка в горлянці посеред ключової смуги "лінії Суровікіна". Воїн 118-ї механізованої бригади ЗСУ показує трупи російських солдатів в одному з будинків поблизу школи у селі Ро...