"Україна має сама запропонувати провести аудит допомоги США": Володимир Огризко розповів, як це може допомогти

Володимир Огризко, ексміністр закордонних справ України, в інтерв'ю підбив підсумки візиту президента Володимир Зеленського у США та розповів, як краще переконати конгресменів-скептиків щодо аудиту допомоги Україні, передають Патріоти України.

— Як ви оцінили події у Вашингтоні?

— Ви знаєте, я їх оцінив як дуже важливу перемогу української дипломатії в цілому. Безумовно, не тільки самих дипломатів, бо зрозуміло, вони готують всі такі візити. Цей візит готувався блискавично. Такої швидкості я, чесно кажучи, не згадую, коли не йшлося про візит найвищого рівня, які готуються трошки довше одного тижня. Тому знову і знову кажу, що поєднання героїзму наших воїнів і професіоналізму наших дипломатів і дають відчуття, що ми на дуже правильному шляху.

І я думаю, що цей шлях, завдяки нашим друзям, нашим реальним, справжнім друзям, якими є американці, буде вже не настільки довгим. А те, що відбулося у Вашингтоні, і ви згадали про «виття на болотах» — це ж дуже кореспондуючі речі. Подивіться, 44 мільярди доларів прямої допомоги — це не так багато, як російський воєнний бюджет.

Не настільки багато, але це — співмірно: там — більше 60 мільярдів доларів. А тут за один рік така колосальна сума. Тобто це означає, що дуже швидко завдяки цій допомозі, навіть оці останні спроби рашистів примушувати нас бути без світла, води, тепла, вони будуть знівельовані.

І саме через це там бісяться. Там розуміють, що ще трошки, можливо, ще справді кілька таких атак і на тому все закінчиться. Тому що навіть, якщо у них і будуть з’являтися якісь там засоби ураження, то системи Patriot і їм подібні будуть ці засоби ураження множити на нуль чи майже на нуль. Отже, тому й така реакція. Ви праві, нічого нового від них ми не почуємо.

Тому наша задача полягає, мені здається, в тому ж самому — накопичувати сили, переконувати наших західних партнерів, у тому, що це єдиний правильний шлях, а саме — перемога над рашистами по повному, так би мовити, графіку. Не часткові якісь там псевдорішення, які нічого не вирішують, а лише відкладають проблему на потім. І саме у такий спосіб і ведення подальших наших справ: і на фронті воєнному, і на фронті дипломатичному.

Джерело: Радіо НВ
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Корейський сценарій" для України - це що?": Тактика західних партнерів України – не давати росіянам по пиці, а легенько стукати по ній долонею, - Олещук

понеділок, 20 травень 2024, 16:56

"Останнім часом в американських ЗМІ почали з'являтися дивні публікації з тим, що вони називають обговоренням "Корейського сценарію" для України. Що характерно, автори цих публікацій, судячи з усього, або самі взагалі не розуміють, що таке цей "Корейськ...

Змінитися, аби перемогти

понеділок, 20 травень 2024, 16:07

Війна – це мистецтво так використати сприятливі умови, щоб здобути найбільшої сили і впливу, виходячи з ситуації (Сунь Цзи). Часто доводиться чути: «Війна – це математика». . Особи, здебільшого далекі від воєнної теорії (а тим більше від практики)...