Україні нададуть Wisent 1 MC для прориву мінних полів

Німецька та британська компанія надасть Україні спецтехніку Wisent 1 MC для прориву мінних полів.

Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили, що отримали контракт на постачання спецтехніки Україні.

Устаткування складатиметься з броньованої машини підтримки Wisent 1 компанії FFG, оснащеної повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Броньовані інженерні машини та мінні відвали були замовлені урядом Німеччини для України.

Збройні Сили України мають термінову потребу у засобах для прориву мінних полів.

Бронемашина для розмінування Wisent 1 MC. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Постачання планується завершити до кінця 2023 року. Кількість техніки та мінних відвалів не розкривається жодною з компаній.

Проте на сайті уряду ФРН, у списку майбутньої допомоги Україні, згадується про 42 «танки для розмінування».

Wisent 1 походить від машини, відомої як Armoured Recovery Vehicle 2000 або ARV 2000. По суті, це заснована на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою, вона може вміщати різні системи залежно від ролі.

Wisent 1 тягне танк Leoprad 2. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Розмінування є одним із найскладніших завдань у польових умовах. Щоб армії по всьому світу могли виконувати це завдання швидко, безпечно та надійно, FFG розробила систему розмінування Wisent 1 MC.

Крім того, Wisent 1 MC оснащений системою розмітки смуг, яка дозволяє наступним військам безпечно проходити через розчищені поля.

Бронемашина для розмінування Wisent 1 MC. Фото: Компанія Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft

Балістичний захист відповідний до стандарту НАТО STANAG 4569 Level 5 та захист від мін Level 3 забезпечують максимально можливу безпеку екіпажу.

Україна приєднається до Данії як другий відомий оператор платформи Wisent 1, хоча аналогічну машину на базі модифікованого корпусу Leopard 2, відому як Wisent 2, також закупили Канада, Угорщина, Норвегія, Катар та ОАЕ.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 19 березня. Що треба зробити у день Дарини Брудної, щоб зберегти любов і вірність в родині

вівторок, 19 березень 2024, 7:05

19 березня за новим стилем (1 квітня - за старим) - день пам'яті святих мучеників Хрисанфа і Дарії III століття, які жили в стародавньому Римі. Хрисанф походив із багатої і знатної сім'ї язичників. Батьки дали йому гарну освіту, сам він дуже любив чита...

"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...