"Україні не вдасться проскочити "між крапельками", навіть якщо залучити до переговорів Кравчука", - Портников

Не вдасться тому, що будь-яке зіткнення цінностей демократії і диктатури неминуче призводить до протистояння.

"Ще недавно можна було стверджувати, що Кремль зацікавлений у послабленні і навіть усуненні незговірливого Олександра Лукашенка, а у США і ЄС підтримують “останнього диктатора Європи” заради збереження білоруського суверенітету. Але коли почалися масові протести проти фальсифікації виборів президента країни, на перший план вийшли справжні інтереси, а не миттєвий політичний розрахунок", - пише оглядач Віталій Портников у своєму блозі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Для Кремля є важливим, щоб диктатор переміг, а народ програв - а з поглинанням Білорусі Путін розбереться потім. І це логічно: будь-яка народна перемога ставить під сумнів майбутнє самого Путіна, якому рано чи пізно доведеться зіткнутися із народним повстанням проти свого корумпованого і некомпетентного режиму. Путіну доведеться топити Росію в крові і йому важливо, щоб до нього це зробив Лукашенко. Щоб пострадянським рабам було ясно: бунтувати проти господарів є небезпечним і безперспективним. Ось чому Путін так ненавидить Україну. Ось чому він так боявся Майдану. І ось чому ніяких домовленостей з ним не буде не тільки у білоруському, а й в українському питанні.

Ще вчора у Києві могли розраховувати, що знайдуть рецепт заморозки конфлікту на Донбасі за допомогою західного впливу. Що Путіну захочеться послабити санкції, “перестати стріляти”, знову стати шановним членом міжнародного співтовариства, спілкуватися з Меркель і Макроном без постійних згадок війни на Донбасі.

Ну що ж, Путін вже спілкується з Меркель і Макроном без згадок війни на Донбасі - він говорить з ними про повстання в Білорусі! І сторони займають діаметрально протилежні позиції - а значить, будуть намагатися послабити можливості опонента. Так було і так буде. В Ірані, Сирії, Україні, а тепер в Білорусі виявляються різними не інтереси, а цінності. Заходу є важливою демократія. Путіну потрібна влада. Захід не боїться конкуренції. Для Путіна конкуренція - це смерть. І те, що я пишу ці рядки на тлі повідомлень про таємниче отруєння опозиційного російського політика Олексія Навального - очевидне підтвердження цієї тези.

Україні не вдасться проскочити “між крапельками”, навіть якщо залучити до цього маршруту самого Леоніда Кравчука. Не вдасться тому, що будь-яке зіткнення цінностей демократії і диктатури неминуче призводить до протистояння. Нам просто потрібно вибрати, на чиєму ми боці і не домовлятися, а чинити опір. Опиратися зовсім не тому, що домовлятися погано. А тому, що домовитися не вийде".

Джерело: Еспресо.ТV
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...