Українська молодь тікає в Росію за "кращим життям": Пропагандисти Путіна вигадали новий фейк

У мережі поширилася новина про те, що українська молодь нібито емігрує до Російської Федерації "в пошуках кращих умов життя". Це є відвертою неправдою, яку поширює сама держава-терорист, що веде й інформаційну війну проти України. У фейках російські пропагандисти роблять очевидні помилки, що засвідчують їхню неграмотність. Про це повідомляє Telegram-канал SPRAVDI українського Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Патріоти України.

"Більшість українців, а саме молодь, із початком повномасштабного вторгнення переїхали до Росії, адже там і медицина краща, і умови проживання. Про це пише проросійський Telegram-канал з посиланням на Global Service та Euporean Migration Support Bureau", – вказали у ЦНС про брехню від агресора.

Фактчекери "БезБрехні" встановили, що згадане пропагандистами ТОВ "Глобал сервіс" – це виробничо-торгова компанія, яка виробляє касові витратні матеріали, продає й обслуговує банківське обладнання.

Водночас за запитом "Euporean Migration Support Bureau" пошукові системи не дають результату, адже слово Euporean у пості проросійського каналу написано з помилкою. А це свідчить про низький рівень знання англійської у виробників фейків із РФ.

В управлінні Верховного комісара ООН у справах біженців заявили, що подані агресором дані про нібито кількість громадян України, які виїхали до РФ, – є оціночними й суб’єктивними. Інформації ж про кількість українців, які виїхали в Росію і згодом повернулися в Україну, немає взагалі.

Окрім того, дослідження журналу Forbes засвідчило, що станом на кінець червня 2023 року за кордоном через війну в Україні перебувало 5,6-6,7 млн українців, із яких близько 1,3 млн – на території РФ. Видання підкреслило, що значну кількість українців російські окупанти вивезли насильно, тому про "добровільну міграцію" цих людей не може йтися.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...