Українські підприємства підписали три нові угоди з компанією Baykar

Два українських підприємства оборонно-промислового комплексу підписали три нові угоди з компанією Baykar. Про це повідомили у міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості.

Підписання угод відбулося у Стамбулі, під час міжнародної виставки авіаційної та авіакосмічної техніки “Teknofest 2023”.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін підкреслив, що Україна та Туреччина мають позитивний бекграунд співпраці, тож працюватимуть над роботою в нових напрямках.

Два українських підприємства оборонно-промислового комплексу підписали три нові угоди з компанією Baykar, квітень 2023 Фото: Олександр Камишін

Наша мета — розширювати співробітництво і відкривати нові взаємовигідні напрямки партнерства. МінСтратегПром готовий сприяти узгодженню всіх труднощів та усуненню бюрократичних точкових перешкод для подальшого розширення співпраці з Baykar Avia Ventures. Ця співпраця потрібна українським підприємствам вже сьогодні як можливість додаткового нарощування потужностей та виробництва критично важливої для нашого війська техніки“, — додав Камишін.

Деталей не розголошують, але підкреслюють, що нові контракти дадуть Україні “експортну виручку та зброю нового покоління”.

На початку лютого стало відомо, що в Україні визначили місце розташування Центру обслуговування комплексів Bayraktar.

У центрі будуть обслуговувати, ремонтувати й навіть модернізувати техніку. Там же проводитимуть навчання персоналу, пов’язаного з експлуатацією безпілотників компанії Baykar.

Уряд України прогнозує запуск і перший випуск продукції заводу з виробництва турецьких БПЛА в Україні у 2025 році. Планова сума інвестицій в будівництво заводу та центру для обслуговування ремонту і модернізації БПЛА складе 95,5 млн доларів протягом 10 років.

Будівництво заводу і облаштування центру передбачає трансфер технологій та локалізацію виробництва.

У 2021 році Україна й Туреччина підписали меморандум щодо будівництва спільного навчально-випробувального центру з експлуатації безпілотників.

Нагадаємо, компанія Baykar показала крилату ракету власної розробки Kemankes (Kagem). Вона оснащена системою оптичного наведення з підтримкою штучного інтелекту, що забезпечує виявлення, ідентифікацію та наведення на ціль на фінальному відрізку польоту.

Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Сирський прокоментував чутки про ймовірний наступ окупантів на Харків

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:40

Україна не можна ігнорувати будь-яку інформацію про підготовку ворога до наступальних дій, у тому числі і ці оцінювання західними ЗМІ щодо нової загрози наступу на Харків. Про це заявив Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передають Патріоти Украї...

У Британії розгорівся ядерний скандал через витік важливої інформації, - Financial Times

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:29

Британське Агентство з ядерного регулювання (ONR) подало до суду на оператора атомного комплексу Sellafield Ltd через виявлені порушення у сфері IT. Йдеться про небезпечний ядерний об'єкт, де зберігаються найбільші у світі запаси плутонію. Про це пише ...