Українські зброярі, що працюють на ПАТ "Завод "Маяк", розробили дві надпотужні великокаліберні гвинтівки

Українські зброярі презентували дві надпотужні великокаліберні гвинтівки

Українські зброярі, що працюють на ПАТ “Завод “Маяк” розробили дві надпотужні великокаліберні гвинтівки калібром 12,7 та 14,5 мм, що здатні вразити ціль на дистанції до 3 км.

Одна з них, так звана “болтова” снайперська гвинтівка має калібр 12,7 та назву “Володар обрію”. За словами винахідників, вона здатна пробити броню радянського БТР чи пошкодити гусеницю танка.


Інша розробка фахівців держпідприємства, “піхотна гармата” має калібр 14,5 мм та аналогічну дальність у 3 км. Ця надзвукова зброя оснащена глушником та компенсатором віддачі.

“Її за 700 метрів не чутно, а ти працюєш на 3 км. Тобто цілком не зрозуміло, він (постріл) на надзвуковій швидкості прилітає. Що прилітає, звідки прилітає та як з цим боротися – незрозуміло”, – відзначив заступник гендиректора з виробництва Заводу “Маяк” Олександр Гордєєв.

“У цієї гармати віддача менше, ніж у тієї 12,7 калібру”, – додав він.

Олександр Гордєєв один з розробників обох гвинтівок. Він воював та каже, що ця ідея народилися ще у зоні АТО, коли тривали бої за Донецький аеропорт та Маріуполь. Тоді “на колінах” зібрали перши зразки та побачили ефект. А вже в Києві на потужностях Заводу “Маяк” втілили у реальність.

Чи з’явиться вона в армійців – рішення за Міноборони України. Втім розробники переконані – результат буде позитивним, адже такої зброї бракує на передовій.


Варто також додати, що у цьому році працівники ПАТ “Завод “Маяк” відновили роботу та почали постачання танкових кулеметів КТ-7,62 для БТР-4. Зокрема під час тестів було перевірено справність роботи цієї зброї в усіх можливих кліматичних зонах та проведено 25 тисяч пострілів.




Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Знайшли гідне застосування": Роми здали новітній російський безпілотник на металолом

понеділок, 29 квітень 2024, 21:55

Роми в Тамбовській області РФ хотіли здати безпілотний літальний апарат на металолом. Про це повідомляє Baza, передають Патріоти України. За інформацією ЗМІ, співробітники пункту прийому металолому в Первомайському районі звернулися в поліцію, коли отр...

"Бо сама Юля - нуль і на що не впливає": Український журналіст порадив вдові Навального звернутися до... СБУ

понеділок, 29 квітень 2024, 21:43

Замість того, щоб чекати і терпіти, Юлія Навальна має обрати інший шлях боротьби – заявити, що Росію захопили злочинці та закликати всіх до боротьби із ними. Про це в інтерв’ю «Главкому» заявив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України. «Для...