Український Лохнессі геть недружелюбний: Страшний монстр волинського озера. Рептилій часів динозаврів зустрічали собі на біду ще 19-го століття

Деякі істоти могли дожити до наших днів…

Виявляється, зустріти водяних монстрів можна і в Україні. Докази існування невідомих істот в озері біля села Сомин на Волині є в листі 19 століття.

У той час ці українські землі входили до складу Польського царства. Лист написав староста села до Варшави, в якому скаржився, що місцеві мешканці відмовляються платити податок на ловлю риби. Мовляв, бояться страшного водяного монстра, який мешкає на дні водойми.

«Чутка про чудовисько з’явилася ще за Польщі. Ніби, цей монстр когось з’їв, а якогось вола затягнув в озеро», - розповів в.о. старости села Сомин Іван Сусь.

Але найцікавіше інше, український палеонтолог Юрій Шевела вважає, що деякі істоти часів динозаврів могли дожити до наших днів:

«Здається 50 років тому на досить великій глибині знайшли целакантоподібну Латимерію. Вона вижила. А якщо знайшли цю рибу, яка жила до динозаврів, то є вірогідність знайти ще щось».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...