Уся Європа вже кілька тижнів сахається судна з аміачною селітрою з РФ, яке називають плавучою бомбою, - журналіст

"Уся Європа вже декілька тижнів сахається вантажного судна MV Ruby, що перевозить аміачну селітру з РФ. Усього лише 20 тис. тонн. Як бонус судно має пошкодження, тому не дивно, що дружнього порту щось якось не знаходиться. Мабуть, через РФ і свіжі спогади про бігбадабум у Бейруті", - пише журналіст та військовослужбовець Антон Швець у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:

"Та й чого гріха таїти, подорож MV Ruby із самого початку якось не задалася. У серпні балкер відплив із Кандалакші, що на Кольському півострові РФ, але майже одразу сів на мілину й отримав пошкодження. Продовжити рух до Африки в такій ситуації не вийшло, тому прибилися до берегів Північної Європи. Норвегія пустила балкер на невеличкий ремонт у порт Тромсе, де він і пробув із 1-го до 4 вересня.

Потім корабель зробив спробу ремонту у Клайпеді, але в Литві не були раді його бачити. Мальта й собі сказала, що судно пустять у мальтійські води лише після розвантаження. Якщо що, воно зареєстроване на Мальті й належить мальтійській компанії Ruby Enterprise, а керує цим усім Serenity Shipping, що базується в ОАЕ.

Наразі цей потенційний нітратоамонієвий "летючий голландець" усе ще валандається біля узбережжя Кента. На сьогодні британська влада поки ніяк не прокоментувала, чому судно й досі тут. Тому деякі жителі країни вже розмірковують, чи не дозволять йому увійти в Дуврську протоку.

Судно вже навипередки називають плавучою бомбою і троянським конем для якогось із портів Європи. Британці ще й пригадали недавні російські погрози ядеркою у свій бік і наполягають, що їм таких сюрпризів не треба".


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Феєрверк на день народження диктатора": У окупованому Криму продовжують гасити пожежу на нафтобазі, загорілася ще одна цистерна (відео)

понеділок, 7 жовтень 2024, 23:05

У тимчасово окупованому Криму продовжують гасити пожежу на нафтоналивному порту Феодосії, який у ніч проти понеділка, 7 жовтня, уразили Сили оборони України. Полум’я та дим видно з різних куточків міста і навіть за його межами. Про це повідомляє проєкт...

Навмисний удар по експорту з України?: Польща у пік сезону розпочала ремонтні роботи практично у всіх пунктах пропуску

понеділок, 7 жовтень 2024, 22:56

Через одночасні ремонтні роботи практично на пунктах пропуску черги вантажних автомобілів на виїзд з України знову зросли до 5 – 7 днів. Про це розповів голова Ради регіону учасників Асоціації міжнародних автомобільних перевізників Рівненської та Волин...