Уже згоріла територія Австрії: Лісові пожежі в Сибіру прийняли загрозливих масштабів, - Bloomberg

У 2020 році стихійне лихо на Росії вже побило рекорди минулого 2019 року.

Площа лісів, яку з початку року торкнулися пожежі, які вирують зараз в тайзі на території Росії - більш 8,2 млн гектарів, що можна порівняти з площею такої держави як Австрія, а площа діючих лісових пожеж - 2,96 тис га, що можна порівняти з площею Бельгії. Про це пише Bloomberg, передають Патріоти України.

Цього року лісові пожежі, під час яких в атмосферу викидається величезна кількість забруднюючих речовин, стали найбільшим екологічним лихом Росії і одним з найзначніших - в світовому масштабі. Масштаби лісових пожеж в Росії такі, що тільки в червні в атмосферу викинуто 16,3 тонни вуглецю, що перевищує показники червня 2019 року і в 9 разів вище середніх показників для РФ попередніх років.

Ця ситуація дуже турбує міжнародних експертів. "Пожежна активність поширилася далі на схід в Сибірської Арктиці, ніж в 2019 році, а пожежі в неарктичних частинах Східного Сибіру почастішали", - розповідає старший науковий співробітник CAMS Марк Паррингтон.

Аналітики відзначають, що в цьому році пожежі в сибірській тайзі почалися раніше, ніж в минулому році, і збитки від пожеж 2020 року може багаторазово перевершити збиток від торішніх пожеж. Екологи прогнозують, що влітку 2020 року пожежі в Сибіру і на Далекому Сході можуть охопити значно більшу площу, ніж в 2019 році, коли горіло понад 14,8 мільйона гектарів тайги.

У шести суб'єктах федерації Росії через пожежі вже введений режим надзвичайної ситуації. На всій території Камчатського краю, в Усть-Кутському районі Іркутської області, в Кежемскому, Мотигінскому і Евенкійському районах Красноярського краю, в Хасинському, Среднеканскому і Омсукчанському районах Магаданської області, в Абийскому і Нижньоколимському районах Республіки Саха (Якутія), в Анадирському і Билибинському районах Чукотського АТ.

Основною причиною такої трагедії аналітики вважають аномально високу температуру в північній частині Росії. Так, в травні в Сибіру реєстрували температуру, яка на 16 градусів перевищує норму для цього регіону. У Верхоянську повітря прогрівався до 38 градусів. Тому горять сибірські ліси і торфовища.

У 2020 році пожежонебезпечний період почався значно раніше, ніж в попередні роки. Також екологи говорять про так звані "зомбі-пожежі", тобто - про тліючій сухій рослинності. Причому це тління може проходити і взимку під шаром снігу. А висока температура повітря швидко перетворює такі приховані пожежі в масштабні.

Екологи б'ють на сполох не тільки через знищення величезних масивів лісів, але також через колосальну кількість викидів в атмосферу забруднюючих її продуктів горіння. Вже зараз говорять про рекордні 182 мільйонів тонн вуглекислого газу, що викликає шкідливий для людства "парниковий ефект".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - Віктор Андрусів

субота, 20 квітень 2024, 0:16

"Я не прихильник теорій змов. Навпаки, прихильник фрази: "Не треба пояснювати всесвітньою змовою звичайне розп...здяйство". Але поведінку наших "партнерів" на фоні всього, що відбувається, важко пояснити чимось іншим, як "змовою", - пише політолог Вікт...

Дивно, але в ініціативах Джонсона щодо допомоги Україні немає зради, - Роман Шрайк

субота, 20 квітень 2024, 0:00

"Позавчора був важливий день для надання допомоги США Україні, давайте трохи підсумую", - пише журналіст Роман Шрайк у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Спікер Джонсон виступив з ініціативою ухвалити п'ять законопроєкт...