В ISW назвали головну помилку Путіна, через яку армії РФ не вдалося захопити Україну у перші дні війни

Російський диктатор Володимир Путін не призначав командувача "СВО", бо хотів забрати роль "натхненника успішного вторгнення до України" та присвоїти собі усі військові перемоги. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти України.

Як зазначають американські аналітики, небажання президента РФ Володимира Путіна призначати командувача вторгненням в Україну мало критичний вплив на російські збройні сили, дезорганізацію командних структур і підживлення нездійсненних очікувань.

"У квітні 2022 року західні офіційні особи повідомили, що Росія не мала жодного військового командувача своїми силами в Україні від початку вторгнення 24 лютого 2022 року. Путін, ймовірно, намагався представити себе як головнокомандувача та натхненника успішного вторгнення в Україну. Захоплені російські військові плани показали, що Кремль очікував, що російські сили захоплять Київ за лічені дні, і Путін, ймовірно, хотів оголосити це особистою геополітичною перемогою", - йдеться у статті.

Тому Путін хотів уникнути приписування військової перемоги в Україні комусь іншому. Подібна ситуація була між радянським лідером Йосипом Сталіним і маршалом Радянського Союзу Георгієм Жуковим під час Другої світової війни. Сталін мав обмежений і застарілий воєнний досвід і заздрив військовим подвигам і славі Жукова. У Путіна також немає військового досвіду, що "ще більше сприяло його рішенню не призначати командувача для свого вторгнення, який міг би посунути його, приписавши собі заслуги в очікуваній драматичній перемозі".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

ЗС РФ формують ударний кулак для наступу на Харків: В ISW розповіли деталі операції

понеділок, 6 травень 2024, 9:14

Наступ на Харків чи Суми зможе відтягнути українських військових з інших критичніших ділянок фронту. Ворог посилив авіаційні, ракетні та удари дронами по українських північно-східних прикордонних регіонах, зауважили аналітики ISW. За словами українсько...

Народні прикмети на 6 травня: Не мочіть ноги в росі

понеділок, 6 травень 2024, 7:05

Православна церква України 6 травня за новим стилем вшановує пам'ять праведного Йова Багатостраждального, мучеників Парфенія та Калімаха. За старим стилем сьогодні вшановують Георгія Побідоносця, відзначають День ангела Юрія, Георгія та Єгора - всі ці ...