У Лівії продовжується наступальна операція урядових сил. Ізраїль вдало перевірив "кривизну землі" і завдав ударів по об’єктах КВІР у Сирії

Війна в Лівії та огляд подій на Близькому сході.

Лівія: Урядова лівійська армія продовжує тримати ініціативу в боях на фронтах Тріполі. Найбільшим успіхом сил УНЄ стало просування в районі Айн Зара лівійської столиці. 9-та бригада ЛНА яка тримає тут позиції, перекинула значні сили на захист Тархуна чим послабила себе.

Після нанесення вогневого ураження вогнем артилерії, бійці УНЄ пішли в атаку. Поставлена задача виконана. Залишки хафтарівських найманців взяті в полон, разом з еміратською технікою.

Під Тархуна, продовжуються позиційні бої. Сили УНЄ «пов’язали» між собою єдиним фронтом всі вісі наступу на місто. Спецпідрозділи продовжують зачистку звільнених територій. Ще дві автівки Toyota з боєприпасами для ЛНА, були захоплені разом з водіями. Вони заблукали і виїхали до урядових позицій в районі Злітен.

Постійні вогневі атаки на землі комбінуються з активністю в повітрі. ЛНА сьогодні отримала два влучних удари в районі Аль-Мусаба міста Тархуна; один по скупченню живої сили, інший по техніці. Третім ударом був знищений оперативний штаб хафтарівців в районі Айн Шаршара у самому місті.

Під час цих ударів була ліквідована група найманців із Чаду. Разом з ними загинув деякий Гурбал Джидді Нокур (поруч з Хафтаром). Він був командиром цих найманців і особисто проводив вербування своїх співвітчизників на цю війну.

Проте Хафтар і не думає здаватися. Складається враження, що нові і нові підкріплення для його угруповання в Тархуна зі сходу Лівії, йдуть безкінечно.

Підкріплюють ЛНА і свою сили в Тріполі. Це вже підрозділи 128-ої бригади.

З оточеної бази аль-Ватійя після невдалих спроб вирватися, зробили спробу атакувати лівійську армію. Стрімкою атакою їм навіть вдалося посунути урядові сили до узбережжя та поновити частковий контроль над селом Аль-Ахрабійя. Але за допомогою БПЛА Bayraktar TB2 наступ видихнувся і застопорився. Поки тривають позиційні бої. Внаслідок ударів підрозділ хафтарівців поніс втрати та покинув захищені позиції.

ЛНА також проводить повітряні удари по позиціям лівійської армії в районі Абу-Гріяйн.


Ізраїль: Сьогодні ізраїльські ВПС здійснили новий напад проти сил аль-Кудс КВІР та Хезболла. Цього разу удар був здійснений по об’єкту на північ від базі Ет-Тіяс/Т4 сирійської армії неподалік від Пальмири в провінції Хомс.

Місцеві відмічали активну роботу сирійських ППО – Buk M2E та Pantsir S1/2, все безуспішно. Про результати руйнувань поки не відомо, але The Syrian Observatory for Human Rights повідомила, про знищення 12 військових. В САА визнали загибель 3 і поранення ще 7 своїх. Решта іранські проксі.

Цйе удар став відповіддю на зустрічі між міністром закордонних справ Ісламської Республіки Іран Джавад Заріфом та диктатором асадом, з метою обговорення планів КВІР щодо ведення війни проти Ізраїлю.

Сирія: Черговий, п’ятий за рахунком, спільний «недопатруль» турецьких військових і російських військових злочинців пройшов по дорозі М4 від села Тарнба до околиці міста Найраб, поруч з Саракібом. Весь район маршруту пролягав під вогневим контролем асадівських військ. Але русня злякалася не на жарт і тому в повітрі була активна рашистська авіація. Вперше за довгий час на вільних територіях Ідлібу було чутно сирени “Повітря”.


Цей захід мав додати гарного настрою для телефонної розмови яка відбувался сьгодні між Ердоганом та ху@лом. Туреччині важливо, щоб перемир’я в Сирії тривало принаймні до кінця активної фази в Лівії.

В арабських ЗМІ розповсюдили інформацію про вчорашній напад на патруль американських військ в провінції Хасака. Напад стався за допомогою СВП, коли патруль проходив біля села Руваїшід. Повідомляють про загибель одного військового та декількох поранених. Патруль з запасами МТЗ рухався на базу в місті Аль-Шаддаді на півдні провінції.

З інших джерел, в т.ч. американських я не знайшов підтвердження цього, але сам факт появи такого повідомлення каже про початок нової фази «полювання» на американських військових, що також є предтечою чергового загострення в Сирії.

Русня і не збирається спинятися, розмови про «боротьбу з коронавірусом» є поки лише прикриттям агресивних планів. «Сирійський експрес» продовжує справне працювати. Цього разу, важко навантажений БДК-46 «Новочеркасск» чф рф, перетнув Босфор у напрямку Тартусу. Вага вантажу цього судна складає – 480 тон., або 10 танків, або 20 вантажівок.


Саудівська Аравія: Тим часом ОПЕК скликає екстрене засідання через обвал цін на нафту.

Ємен: В Ємені продовжуються різнонаправленні бойові дії. Вчора хусити розпочали атаку на захід від Маріба, завдяки якій вони взяли під контроль табір Аль-Джафра, розташований біля дороги між Марібом та Аль-Жауфом(мал.1).


Урядові сили в свою чергу розпочали атаку на сході провінції Аль-Байда, і взяли під контроль ряд сіл. Схоже, це спроба оточити місто столицю провінції – Аль-Байда з північного сходу та перерізати дорогу Аль-Байда та Дхамар(мал.2).


Джерело

Опублікував: Андрій Савчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

На цьому тижні ми могли спостерігати одну з найкрасивіших пожеж у ворога, - Тарас Загородній

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:30

"Фраза-мем «Мені подобається, як воно горить», за останній рік для українців набула нового змісту. Дивишся ранком відео з Росії – і справді подобається, і дійсно красиво горить!" - пише політолог та економіст Тарас Загородній на своїй сторінці у соцмер...

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо", - Ян Валетов

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:15

"Переносить войну на территорию России стратегически правильно и и идеологически необходимо. Хотели этого нам? Делали? Откушайте, недорогие соседи! Не обессудьте! Пять-шесть российских европейских областей - это несколько миллионов человек, к которым в...