"В ОП невдоволені статтею Залужного в the Economist - схоже, не так змістом, скільки самим фактом", - Голобуцький

"В ОП невдоволені статтею Залужного в the Economist - схоже, не так змістом, скільки самим фактом самостійної заявки Головкома на міжнародній арені. Ми з подібною реакцією вже зустрічались в середині 1990-х: "формування власного політичного іміджу" називалось. І викликало тоді дуже гостру реакцію у президента і оточення", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Але оскільки невдоволення лежить в електоральній площині ("ревність до рейтингів"), то ніхто не висловлює причини прямо. Що також стає проблемою, бо озвучувати щось, що очевидно суперечить зрозумілим всім реаліям - це сильно підставляти себе. Чи, точніше, президента.
"Він залякав поразкою українців і уряди партнерів" - неправда, бо Залужний якраз казав про потреби успішного виходу з позиційної війни. "Він вліз в не свою парафію" - неправда, Головком пише про свої прорахунки, досягнення, потреби ЗСУ і перспективи воєнної ситуації. Суто військова тематика. "Військові мають мовчати, щоб не видавати наші плани ворогу" - неправда, бо воюємо ми, будьмо чесними, за чужі гроші. За гроші чужих платників податків. І вони вже хочуть знати, за що платили і платитимуть далі - чому вже нема параду в Москві чи хоча би в Донецьку. Головком саме це і пояснив тим, хто фінансує дії його армії: чому все є як є, на що пішли гроші, на що підуть наступні гроші, чому допомоги має бути більше і що стало (і стане) наслідками невчасної та недостатньої допомоги.
Спроба ревнивої ОП вчора на "марафоні" довести, що Зеленський і Офіс роблять значно більше для перемоги, ніж Залужний, і отримали купу зброї і техніки, на яку Залужний і не розраховував... Це виглядало жалюгідно, маємо визнати. Тим більше жалюгідно, що озвучував це нібито фаховий дипломат.
Тобто, знов провал ОП (і його консультантів) вчора. І черговий - сьогодні. Провал тих, хто писав Зеленському текст про військові успіхи з аргументом "все буде прекрасно, бо ми отримуємо F-16". Бо вони навіть не спромоглись уважно прочитати Головкома, котрий прямо написав: F-16 (в тій кількості, яку нам можуть передати) нам тотальної переваги вже не дадуть, бо запізно з'являться - РФ вже забезпечила собі потужнішу і далекобійнішу ППО. Отже, Зеленський виглядав... непереконливо, назвемо це так.
В будь-якому випадку, можемо констатувати дві речі.
1. Це була спроба промацати можливість звалити весь негатив на Головкома, тоді звільнити його, а собі цим коштом підняти рейтинг напередодні виборів.
2. Конфлікт це чи ні, але певне протистояння між цивільним і військовим керівництвом держави наявне.
==
Ну і все ж дозволю собі як історик суто історичну ремарку щодо прецедентів протистояння цивільного і військового керівництва під час війни. Перша світова війна. 1915-й рік. Черчилль як Перший лорд Адміралтейства всупереч думці військових все ж ініціював Дарданелльську операцію (спробу захоплення Босфорської протоки Антантою). Майже рік зусиль (з середини лютого до завершення евакуації в кінці грудня). 113 000 тільки британців вбитими, пораненими, зниклими безвісти та полоненими. Проблеми в Антанти.
Що ж: Черчилль в листопаді (коли вже завершувалась евакуація) подав у відставку. І пішов на півроку комбатом на Західний фронт. До найвищого владного ешелону повернувся вже за 20 років, в 1930-х, коли почалось нове протистояння з Німеччиною. Про те, як проходила операція, є прекрасний фільм "Галліполі" (1981) з молодим Мелом Ґібсоном, дуже рекомендую подивитись".
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...