У смерті звинувачують старшого офіцера: Під Запоріжжям прикро загинули бійці ЗСУ та цивільні особи (доповнено)

В одному з прифронтових сіл Запорізької області загинули військовослужбовці Сил оборони України: винуватцем недолугої смерті називають некомпетентного офіцера. Відео опубліковано у соцмережі X, передають Патріоти України.

На кадрах чоловік у військовій формі розповідає про те, що одну із бригад на Запорізькому фронті днями вирішили нагородити за бойові заслуги. За словами воїна, офіцер вирішив провести урочисту побудову бригади для нагородження особового складу прямо у прифронтовому селі Запорізької області. Російські окупанти це побачили і вдарили по скупчення людей.

Внаслідок цього загинуло чимало військовослужбовців, а також цивільних: при цьому точна кількість жертв не називається.

Оперативно на трагедію вже відреагував міністр оборони. З повідомлення стало відомо, що прикрі втрати спіткали славетну 128 бригаду.

"Українська правда" з посиланням на своє джерело в МВС назвало кількість вбитих бригади у понад 20 бійців.

Пізніше стало відомо про зброю, котрою був нанесений удар.

"Противник вдарив ракетою "Іскандер-М" по особовому складу 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади, внаслідок чого загинули військовослужбовці, також поранення різного ступеня важкості отримали й місцеві мешканці. Наразі триває з’ясування обставин", - йдеться у повідомленні СтратКому ЗСУ.

Дослівно: "03.11.2023 року близько 10:00-11:00 години під час вручення нагород бійцям ЗСУ на території прифронтової зони Запорізької області внаслідок влучання ракети в місце, де власне відбувалось нагородження, загинуло попередньо понад 20 військових, в тому числі колишній керівник Хмельницького обласного РТЦК Возний Володимир Миколайович, нещодавно переведений на службу в РТЦК Запорізької області".

Журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що внаслідок ракетного обстрілу росіянами дислокації 128-ї бригади, загинув один з найкращих артилеристів ЗСУ Дмитро "Таксист" Мілютін.

"В Запорізький області загинув від ракетного удару один з найкращих і найвмотивованіших артилеристів країни Дмитро "Таксист" Мілютін. Двічі доброволець. АТО і повномасштабна війна. Працював в Дебальцевому під час оборони міста. Зустрічались з ним там на позиціях 128-ої бригади.

Напевно, вражений російський корабель в Керчі можна було б вважати "отвєткою" за Дмитра та інших загиблих від російської ракети офіцерів. Але ми їх могли не втратити, якби виконувався наказ на заборону "совкового" шикування на фронті", - заявив Цаплієнко.


Блогер та громадський активіст Сергій Стерненко заявив, що за подібні "радянські" традиції потрібно карати за спеціальним законом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Щодня їздить по Києву: Антикорупціонера Шабуніна звинуватили у привласненні авто для фронту (фото)

субота, 18 травень 2024, 15:03

Відомий антикорупціонер Віталій Шабунін, якого звинувачують в ухиленні від військової служби, використовує в особистих цілях автомобіль, переданий благодійним фондом "Паладини" для потреб ЗСУ. Про це пише журналіст Володимир Бойко на своїй сторінці у с...

Противник хоче перетворити на "сіру зону" і Суми, і Харків, - військовий експерт

субота, 18 травень 2024, 14:43

Ветеран російсько-української війни, майор Нацгвардії у відставці Олексій Гетьман в інтерв'ю ведучому програми "Студія Захід" Антону Борковському зазначив, що буде залежати від наших фортифікацій, кількості військ та зброї від партнерів, чи вдасться во...