В "Укроборонпромі" розповіли, яка зброя українського виробництва популярна за кордоном

Концерн продає за кордон дві третини від всього виробництва.

Ігор Фоменко

Оборонний концерн "Укроборонпром" більше працює на експорт, ніж на внутрішній ринок. За кордоном найбільш популярними є ракети і радари українського виробництва. Про це заявив глава "Укроборонпрому" Ігор Фоменко, передають Патріоти України з посиланням на РБК-Україна.

За його словами, концерн продає за кордон дві третини від всього виробництва. "Це ракетні системи "Скіф", "Стугна" і "Корсар", які користуються великою популярністю. Також популярні за кордоном українські радіолокаційні системи, ракетні системи, запчастини до авіаційної техніки, це установки для Військово-морського флоту інших країн, наприклад, Індії", - сказав Фоменко.

Також популярні українські послуги з ремонту військової техніки. "Наприклад, конотопський завод "Авіакон" вперше отримав контракт з агентством НАТО і взяв зараз два вертольоти в ремонт. Це відкриває великий ринок ремонту вертолітної техніки, яку експлуатують ЄС, США та інші країни. Таким чином ми можемо забрати у Росії великий шматок роботи в цій сфері", - додав глава концерну.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У разі повернення в Білий дім Трамп вимушений буде допомагати Україні, - Сергій Таран

четвер, 2 травень 2024, 0:15

"Трамп обіцяє не допомагати Україні, якщо Європа не буде допомагати так само, як і США. І це означає, що Трамп вимушений буде допомагати Україні хоча б тому, що в останні місяці американської невизначеності – коли в Конгресі довго не могли проголосуват...