У жодному разі там не реєструйтеся: Мережею ширяться фейкові сайти від імені Залужного

Після відставки головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, у соцмережах почали поширювати рекламу фейкових сайтів «Залужний2024». Ці сайти створені анонімами та ведуть на анонімні телеграмботи, які збирають інформацію від користувачів. Вони вимагають надіслати особисті дані, адресу або записатися у якісь організації. Про це повідомляє у Facebоok політичний діяч Антон Швець, передають Патріоти України.

«Я, звісно, не можу говорити від імені Залужного, але я гарантую, що це не його сайти. Думаю, що у випадку, якщо (або коли) колишній главком вирішить взяти участь у якихось виборах (до речі, яких?) він заявить про це особисто. З власних сторінок», – написав Антон Швець.

Він зауважив, що ці сайти створили росіяни, вони збирають дані українських громадян. Які потім будуть використовувати у розвідувальних або диверсійних справах, дискредитації. Зараз з використанням штучного інтелекту зробити діпфейк із Залужним, який віддає наказ передати його побратимам важливу інформацію, не так вже й складно, наголосив Швець. Він закликає громадян не вестись на провокації, а тим паче не поширювати сумнівну інформацію.

«Не реєструйтеся на таких сайтах, ви передаєте інформацію ворогу. Орієнтуйтеся тільки на офіційні сторінки (у Залужного щонайменше є офіційна телега, мабуть, і щось ще є)», – написав Антон Швець.

Він додав, що про будь-які свої дії, позиції, відношення і все таке інше Залужний скаже з власних сторінок, а не з анонімних сайтів. Все інше з високою ймовірністю російська провокація.

Також у своєму пості Швець звернувся до СБУ з проханням діяти, адже сайти вже працюють другу добу. І затягувати ситуацію не можна. Усі докази, скріншоти тощо він зголосився передати лише правоохоронним органам, щоб не поширювати фейк у мережу ще більше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили чергове село на Покровському напрямку, - DeepState (мапа)

субота, 27 липень 2024, 9:20

Російські військові окупували село Вовче Покровського району Донецької області. Про це повідомляють аналітики проєкту DeepState, передають Патріоти України. "Ворог захопив Вовче та просунувся в Яснобродівці, Красногорівці, біля Діброви та Желанного", ...

Народні прикмети на 27 липня. На Пантелеймона-цілителя українці здавна моляться за поранених військових. Того, хто порушує заборони цього дня, може спіткати пожежа

субота, 27 липень 2024, 7:05

27 липня за новим церковним календарем (9 серпня за старим) - день пам'яті великомученика Пантелеймона, цілителя. За старим календарним стилем - день пам'яті святих отців шести Вселенських соборів і преподобного Стефана Махрищського. . Пантелеймон нар...