Вчені розповіли, які хвороби заважають схудненню

Не тільки стрес провокує набір додаткових кілограмів.

Деякі захворювання заважають процесу схуднення навіть якщо людина прагне до цього, передають Патріоти України.

Іноді проблеми з вагою не є наслідком неправильної дієти, пояснили вчені.

Депресія може надавати на організм серйозне навантаження. Людина частіше переїдає і відчуває себе погано в емоційному плані, а в довгостроковій перспективі стан загрожує розвитком зайвої ваги. Крім того, проблема може мати відношення до прийому деяких ліків, що призначаються при депресії.

Синдром полікістозних яєчників часто стає причиною труднощів з менструацією, коли у жінки зсувається цикл. Змінюється загальний гормональний фон, що і спричиняє за собою нестабільність по частині ваги.

Втома наднирників теж впливає на весь організм. Зазначений орган відповідає за виробництво гормонів, які допомагають в контролі частоти серцевих скорочень і артеріального тиску. Якщо має місце дисфункція, відбувається порушення обміну речовин і адаптаційних функцій. Деякі при даній проблемі різко набирають вагу, інші навпаки раптово її втрачають. Крім того, при синдромі людина може відчувати тягу до солодощів і шкідливої їжі.

Гіпотиреоидизм є порушенням в роботі щитовидної залози. Орган перестає генерувати важливі гормони, що загрожує набором ваги. При проблемах з щитовидкою людина може скаржитися на втому і перепади настрою.

Стрес часто провокує набір додаткових кілограмів, що обумовлено надлишком в організмі кортизолу. Зазначений гормон активує захисну реакцію організму, стимулюючи утворення жирових накопичень в області живота. Стан загрожує розвитком синдрому Кушинга. При ньому організм втрачає здатність регулювати вироблення кортизолу.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Як ''...праля'' пробивається між люди

субота, 4 травень 2024, 0:55

Доля книжки. Дарований кінь, як на мене, істота потішна. І для уважних людей завжди приносить прибуток… насамперед, до розряду цікавих історій. Як і сталося з моїм зовсім ще юним романом ’’Монастирська праля’’. Я, через поголовне письменницьке бідацтв...

Всім прихильниками казок ОП, що гроші росіян в Європі от-от конфіскують і передадуть Україні, треба позбуватися хибних ілюзій і дивитися на світ не через рожеві окуляри, - Борислав Береза

субота, 4 травень 2024, 0:30

"У наших ЗМІ почали передруковувати думки західних ЗМІ про те, що США і Європа кардинально розходяться в поглядах на те, як далеко можна зайти у питанні використання арештованих російських активів. США вже не так активно проголошують, що треба все конф...