Військовий відверто розповів, у бійців із якою спеціальністю набагато більші шанси загинути на фронті

У штурмовиків, в порівнянні з іншими військовими спеціальностями, наприклад, операторами БПЛА та артилеристами, шанси померти на фронті набагато більші. Про це в інтерв'ю розповів командир штурмового взводу 3-ї окремої штурмової бригади Збройних сил України з позивним "Малий", передають Патріоти України.

“Мені здається, якщо ти йдеш у штурмовики, тобі потрібно розуміти, що в порівнянні з іншими: операторами БПЛА, артилеристами, шанси в тебе померти набагато більші. Якщо ти даєш собі звіт у цьому, тебе тягне на пригоди, авантюру, то ласкаво просимо до штурмовиків. Ти вже істинний штурмовик. Якщо є мотивація, командири підрозділів допоможуть отримати тобі необхідні навички”, — каже командир українських штурмовиків.

“Малий” розповів, що до того як потрапити до їхнього підрозділу майбутні штурмовики проходять відбір у так званому рекрутинговому центр та двомісячний курс “молодого бійця”. Лише після навчання та тренувань військові йдуть у штурм.

“І до тих пір, поки командири управління роти не помітить, що в нього є якийсь прогрес і він вже готовий робити якісь штурмові дії, примкнути до основної групи штурмовиків, він продовжує тренуватися. У нашому підрозділі та бригаді немає такого, що тебе виривають і кидають на штурм. Спочатку ти навчаєшся. Коли ми бачимо, що ти досяг певного результату, того хоча б мінімуму, який має бути у штурмовика, тоді ми вже починаємо відправляти на роботу, завдання”, — каже військовий.

За його словами, для новачка спочатку обирають легкі завдання. На складні ходять більш досвідчені групи. Якщо завдання легке, основну групу штурмовиків “розбавляють” новенькими.

Джерело: ТСН.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Дивовижне життя Івана Підкови. Козацький ватажок, що шаблею здобув трон господаря Молдови і був підло страчений у Львові за наказом короля, щоб врятувати Польщу від помсти султана

субота, 27 липень 2024, 18:15

Лідери козацтва пізніших часів відтіснили в пам'яті народу відчайдушного і умілого отамана, що з купкою запорожців став одним з вершителей доль Східної Європи і підняв роль українського козацтва до небувалих до того висот, перевершивши Байду Вишневецького

Жирна ціль для українських ударів: Що відомо про аеродром "Дягілєво", котрий вночі розносили в друзки БПЛА

субота, 27 липень 2024, 16:00

У Рязанській області Росії сьогодні вночі, 27 липня, гриміли вибухи. Росіяни повідомляли про роботу ППО по безпілотниках у районі НПЗ і біля військового аеродрому "Дягілєво", де розташовані бомбардувальники Ту-22М3 . Патріоти України пропонують ознайо...