"Вогневий кулак" ЗСУ руйнує логістику росіян, у окупантів наростає "снарядний голод", - ISW

 Удари ЗСУ по військових об'єктах росіян у тилу успішно знижує можливості логістики та контрбатарейної оборони окупантів. Про це йдеться у звіті ISW за підсумками суботи, 22 липня.

Аналітики приводять слова начальника Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ полковника Сергія Баранова, який заявив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний "вогневий кулак" завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам. За його словами, окупанти вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Також повідомляється, що удари ЗСУ по скупченням російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку Росії в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили зазнають "снарядного голоду" в цьому районі.

Експерти ISW зазначають, що кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян.

Нагадаємо, напередодні в Красногвардійському районі окупованого Криму кілька безпілотників здійснили атаку на нафтобазу й аеродром. Також повідомляється про детонацію складу боєприпасів. Згодом у ЗСУ підтвердили удари по Криму, заявивши, що успішно завдали удару по нафтобазі й військовому складу РФ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"ЗСУ ще можуть відстояти Вугледар": Німецький аналітик назвав головну умову

неділя, 29 вересень 2024, 19:53

Сили ЗСУ продовжують битву за місто Вугледар у Волноваському районі Донецької області, однак ситуація близька до того, що російські окупанти можуть перерізати логістичні маршрути. Таку думку висловив експерт з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке, пере...

Російські окупанти зайняли Маринівку та просунулися біля Новогродівки — DeepState

неділя, 29 вересень 2024, 19:41

Російські війська у Донецькій області окупували Маринівку та просунулись біля Новогродівки. Про це повідомляється в Telegram-каналі аналітичного порталу DeepState, передають Патріоти України.