"Вони не хочуть тікати, але вже готуються": Віталій Кім описав настрої окупантів на півдні

Голова Миколаївської ОДА Віталій Кім розповів про настрої окупантів на півдні України. Також він пояснив, чи небезпечні для ЗСУ "чмобіки" - мобілізовані в РФ чоловіки, яких країна-агресорка вже перекинула на фронт. Про це Кім розповів у інтерв'ю, передають Патріоти України.

За його словами, на півдні вже є "мобіки", яких призвали в першу хвилю. Кім зазначив, що ці мобілізовані росіяни хочуть здаватися в полон, тому що вони зовсім не готові до війни.

"Як би ми над ними не сміялися, і наскільки б вони не були небоєздатними, це все одно люди. І якийсь відсоток з них вміє стріляти. Це все одно нам додає проблем. Хочуть вони чи не хочуть, вони будуть присутні і створювати загрозу нашим Збройним силам. Нам більше доведеться працювати. Чи створюють вони серйозну загрозу - не готовий сказати. Це військові повинні говорити і аналізувати. Я розумію тільки те, що у багатьох з них немає мотивації, вони хочуть здаватися, вони не підготовлені", - розповів глава Миколаївської ОГА.

Кім зазначив, що проект "Хочу жити", в рамках якого окупанти можуть здатися в полон, демонструє хороші результати. Військові РФ швидко розуміють, що не хочуть воювати.

"Який відсоток здався в полон добровільно, Я не знаю. Але "помру за батьківщину" у них не присутнє. Одиниці з промитою головою таке ще говорять, але основна маса після першого обстрілу дуже швидко розуміє, що не на ту війну вони приїхали і їх обдурили", - додав Кім.

Також він розповів про настрої окупантів. За словами Кіма, на Херсонському та інших напрямках можна спостерігати одну і ту ж картину: частина росіян "біжить без оглядки", частина здає ЗСУ дані, а ще одна частина - все ж збирається воювати.

"Не зрозуміти, що у кожного з них в голові. У них стоять загороджувальні загони, які не дають відступати, це факт. Є ті кадрові військові, які хочуть воювати, в тому числі чеченці. Вони збираються воювати, але не хочуть цього робити на "передку", тому йдуть в заградзагони або тил, де стріляють з артилерії по наших містах. Найбільше страждає піхота, яка дійсно отримує багато шкоди. Саме піхота в першу чергу і вмирає. Тому вони самі деморалізовані, і вони розуміють, що їх кинули просто "на м'ясо", - зазначив Кім.

За словами глави Миколаївської ОГА, шанс того, що ВСУ зможуть узяти Херсон "малою кров'ю", є. Однак все одно не варто забувати, що противник все ж існує. "Він існує з певними силами і засобами, зі своїм планом. Те, що у росіян в планах немає залишення міста - це факт. Але те, що вони готуються втекти - це теж факт", - резюмував Кім.

Джерело: УНІАН
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Заробив грошенят" на красиве життя в Камеруні: Темношкірий найманець армії РФ у відчаї відбивався палкою від українського дрона (відео)

неділя, 19 травень 2024, 1:45

Росія залучає найманців із африканських країн до війни в Україні. Так, оператори дронів вистежили такого темношкірого солдата армії Росії. . У соцмережах поширюється прижиттєвий відеозапис із найманцем, що подався на криваві заробітки до "втарой арміі...

После завершения вояжа путина в Китай у РОВ стоит чёткий приказ – наступать - Злий Одесит

неділя, 19 травень 2024, 0:55

Вторая половина мая – начало июня должны стать периодом значительной активизации РОВ на Краматорском, Покровском, Лиманском и Купянском направлениях. Так же, перед РОВ стоит задача до конца лета срезать Роботинский выступ и взять под контроль Старомайо...