"Все, що вчора відбувалося на Софійському Майдані, можна охарактеризувати терміном "воїнствующая пошлость", - Антін Мухарський

Основний принцип будь-якої попси: "Казаться, а нє бить" з плином часу розбивається об непорушне та архетипічне "Я - Є" , що лежить в основі будь-якого справжнього військового, суспільного, мистецького чи громадянського чину.

"Тут всі ругаються....а я нє буду)) І не тому що "кожному своє", а тому що так було завжди. І рік тому і при Порошенку і при Януковичі і далі у віках аж до Ірода і царя Соломона. Світ від початку створеня розділений на державний офіціоз масових свят, проплачену попсу, "сформовану ЗМІ думку широких народних мас" і альтернативну ходу історії, що існує десь поруч в паралельній реальності, яку представляють різні фріки та маргінальні елементи на кшталт Будди, Христа, Ван Гога чи групи Продіджі (якщо брати до уваги їхню ранню творчість)", - пише актор та співак Антін Мухарський на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"То ж вчора мали у всі віки класичну картину світу. З одного боку (за цитатами з ФБ) "п*зда Могілевської, буси Матвієнко, жири Кароль, бджілка Манатіка, шансон Потапа, та пошматоване пластичними хірургами обличчя чи то Ірини Білик, чи то Сєргєя Звєрєва за роялем". З іншого - море прапорів, портрети загиблих, виважений та мудрий поступ військових коробок та схилені перед воїнами в знак пошани голови містян, що їх деякі представники шоу-бізнесу вважають рагулямі, жертвами абортів, бидлом на забій та немитими провінціалами.

Два світи - два образи мислення. Дві естетичні традиції, що борються за увагу суспільства. Попса, що втративши свою актуальність під час війни, нині активно відвойовує позиції на чолі з головним шоуменом країни. Та "модерна українська неогероїка", що дедалі усталюється у мистецьких, візуальних, комунікативних формах суспільної єдності, породжених Майданом та роками війни з Росією.

Ці світи що існують в паралельних (часом взаємовиключних) парадигмах буття, чітко окреслюють розлом української суспільної свідомості що пролягає не тільки по опуклих лінях Схід- Захід, Росія- Україна, Мир- Війна, але й по більш тонких матеріях на кшталт Естетика- Несмак, Стиль- Вульгарність, Стереотипи-Архетипи.

Зокрема з моєї, суто мистецької точки зору, все що вчора відбувалося на Софійському Майдані можна охарактеризувати терміном "воїнствующая пошлость", що протиставлена в ідеологічному та інформаційному просторі урочистій Ході Ветеранів має всі підстави вважатися нинішщім офіційним курсом держави. Але, як зазначено на початку цього допису "офіційний курс держави" це лише суспільна маніпуляція та зовнішня фікція, що їй протистоїть те СПРАВЖНЄ, що я на власні очі бачив у неформальних урочистостях з нагоди Української Незалежності.

Основний принцип будь-якої попси: "Казаться, а нє бить" з плином часу розбивається об непорушне та архетипічне "Я - Є" , що лежить в основі будь-якого справжнього військового, суспільного, мистецького чи громадянського чину.

Тому БУДЬМО СПРАВЖНІМИ, і Україна переможе!!! Юхуууу...З 30м роком НАШОЇ НЕЗАЛЕЖНОСТІ!! Живемо далі....".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...