Втрата села Веселе під Авдіївкою: Аналітик оцінив причини і наслідки захоплення населеного пункту

Причиною виходу військ з села Веселе в районі Авдіївки стала значна перевага окупантів за чисельністю, а також проблеми з евакуацією поранених. Однак в цілому для фронту це не стане великим "провалом".

Таку думку в інтерв'ю "Фокусу" висловив аналітик проекту "DeepState" Роман Погорілий. Він зазначив, що в тому місці складний рельєф, а також велика кількість ударних систем противника. Втрата цього села не стане провалом, проте утримувати його було дуже важко.

"Зараз ЗСУ намагаються стабілізувати ситуацію в цьому районі, щоб окупанти не скористалися можливістю для подальшого тиску. Росіяни значно активізувалися і на інших ділянках фронту, буквально по всій лінії фронту, тому нас чекають і інші неприємні новини. Однак треба прикладати ще більші зусилля для оборони України всім нам", – пояснив Погорілий.

За словами аналітика, в районі Веселого склався цілий комплекс проблем. Зокрема йдеться про брак особового складу, погану логістику, проблеми в комунікації між підрозділами та евакуації поранених. Він підкреслив, що це яскравий приклад загальної проблеми на фронті.

"Ми всі пам'ятаємо про так звану "золоту годину", коли треба терміново евакуювати пораненого, щоб він не втратив кінцівки або не втратив життя, але на цю проблему не було звернуто достатньої уваги. Є зусилля окремих людей, які працюють над цією проблемою, але вона має серйозний масштаб", – констатував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Хтось в "Газпромі" знову плаче?: Дрони атакували НПЗ у російському Башкортостані (відео)

четвер, 9 травень 2024, 13:03

У Росії безпілотники здійснили чергову атаку на один із нафтопереробних заводів. Під ударом опинилося підприємство в Башкортостані. Про це повідомив голова регіону Радій Хабіров у четвер, 9 травня, передають Патріоти України. За його словами, атку було...

Відбувалися стрілкові бої з міста, але в Часів Яр ворог не зайшов, - Кирило Сазонов

четвер, 9 травень 2024, 12:27

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що оперативна ситуація в Часовому Яру дуже важка. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "У Часів Яр росіяни не зайшли, хоча два тижні активно намагалися. ...